• România primește 1,3 milioane doze de AstraZeneca, pentru februarie și martie
  • Este cel de-al treilea vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului
  • Încă nu știm ce categorii de vârstă vom vaccina cu AstraZeneca
  • Germania, Austria și Italia nu îl recomandă celor peste 65 de ani
  • Gheorghiță : Numărul de doze AstraZeneca este destul de mare

Copiii sunt chemați la școală, dar pentru coordonatorul campaniei de vaccinare, educatorii, învățătorii și profesorii nu sunt o prioritate. Valeriu Gheorghiță promite că le va veni si lor randul.

Peste 110.000 de persoane deja au fost programate şi circa 27.000 au fost vaccinate. Din numărul persoanelor eligibile numărul celor care urmează să se programeze este de câteva zeci de mii. Se pot vaccina cu prioritate, însă numărul de doze de la Astrazeneca este destul de mare astfel încât să nu mai fie nevoie de prioritizarea strictă a personalului din învăţământ”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță.

Pentru vaccinul Pfizer nu te mai poţi programa nici în februarie, nici în martie. Nu sunt destule doze. Săptămâna asta vor fi decise categoriile de vârstă pentru AstraZeneca și vor fi alocate locuri în platforma.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Pentru data de 15 februarie sunt prevpzute 150 de centre de vaccinare noi, în ideea de a distribui aceste vaccinuri noi, de la AstraZeneca”, a mai spus organizatorul campaniei de vacinare.

Mai multe ţări au anunţat că nu vor folosi Astrazeneca pentru cei in varsta de peste 65 de ani. Oricum, nu tu, ci medicul alege vaccinul pe care il primesti.

„Vaccinul nu este cumpărătură, ca românii să poată alege. Nu merge fiecare și alege ce vrea”, spune reprezentatul DSU, Cătălin Alexandru.