FOTO. S-a deschis primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală. Oamenii au format cozi de la prima oră

  • Centrul dispune de patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer
  • Cei care vor să se vaccineze trebuie să se prezinte doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare
  • Primul centru de tip drive-thru a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara, unde au fost vaccinate 3.239 de persoane

UPDATE 11.30. 100 de oameni s-au vaccinat în primele două ore de la deschidere

Un număr de 100 de persoane s-au vaccinat la primul centrul drive-thru deschis în București, în primele două ore de la inaugurare, a anunțat, joi, pe Facebook, primarul Capitalei, Nicușor Dan.

„În această dimineață a fost deschis centrul de vaccinare anti-COVID-19 din Piața Constituției, primul centru de vaccinare drive-thru din București. Vaccinarea a început la ora 8, iar până acum, în primele 2 ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

UPDATE 10.00. Președintele Klaus Iohannis merge în vizită

Președintele Klaus Iohannis face, joi, la ora 14.00, o vizită la primul centru de vaccinare drive-thru din București, anunță Administrația Prezidențială.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală s-a deschis, joi dimineața. Acesta va funcționa în Piața Constituției zilnic, în intervalul orar 8.00-20.00. Centrul va dispune de patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

Cei care vor să se vaccineze trebuie să se prezinte doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare.

Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Organizatorii anunță că agenții de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare, iar vaccinarea se efectuează fără a fi necesară părăsirea mașinii.

„În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză”, au mai transmis organizatorii.

Primul centru de tip drive-thru a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara, unde au fost vaccinate 3.239 de persoane. În data de 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru de tip drive-thru din România, în Cluj, fiind vaccinate 1.038 de persoane, iar miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad, unde au fost vaccinate 40 de persoane în primele patru ore de la deschidere.