• Din moment ce coafurile scurte sunt în creștere, stilurile de lungime medie sunt pe cale să se impună.
  • Variantele de blond și cupru au făcut câteva transformări dramatice ale părului în acest an.
  • Considerați anul 2024 ca fiind anul părului sănătos, de la rădăcină până la vârfuri.

Ce tendințe în materie de păr putem vedea în 2024? „Vedem o mulțime de tehnici – cum ar fi slugging-ul de păr și coafurile de tratament – pentru a ajuta părul să revină la o sănătate deplină”, spune hairstylistul Irinel De León. „Se va pune un mare accent pe sănătatea părului”.

Anii de resetare tind să urmeze perioade de excese, iar 2023 nu a fost nimic dacă nu a abundat în tendințe amuzante pentru păr. De la panglici romantice și împletituri renascentiste până la mullets modernizate și bobs contondente, stilul în 2023 s-a rezumat la detalii.

De la o întoarcere la nuanțele organice la coafarea părului într-un mod mai puțin este mai mult – cu excepția unei tendințe de accesorii deosebit de parfumate – 2024 este despre a avea grijă de nevoile părului tău și despre simplitate, mai degrabă decât despre schimbarea la fiecare două luni, scrie Vogue UK.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Culori naturale

Variantele de blond și cupru au făcut câteva transformări dramatice ale părului în acest an, dar 2024 va fi marcat de o întoarcere colectivă la rădăcinile noastre. Am văzut o mulțime de clienți și prieteni care se întorc la culoarea lor naturală, sau aproape de ea”, spune hairstylistul Gregory Russell, care observă o creștere a balayajului subtil și strategic. „Fie că este vorba de a adăuga mai multă dimensiune blondului sau de a merge peste tot brunet, o culoare care necesită puțină întreținere este numele jocului”, adaugă hairstylistul Rena Calhoun. Cu toate acestea, tonurile vor continua să fie mai degrabă calde decât reci, ceea ce reprezintă o continuare a tendințelor de anul acesta.

Tunsori midi

Din moment ce coafurile scurte sunt în creștere, stilurile de lungime medie sunt pe cale să se impună. Tunsorile scurte care stau deasupra umerilor au devenit o mare tendință anul acesta și vor fi populare și anul viitor”, spune De León. Vom vedea, de asemenea, tunsori de lungime medie în 2024″.

Coafurile de lungime medie se pretează bine la sănătatea părului și la o coafură minimă, un centimetru sau doi în plus de lungime adăugând greutate și făcând coafarea o performanță mai ușoară, fără toată întreținerea care vine cu părul de jos în sus.

Styling minimalist

În conformitate cu dorința de a avea nevoie de o întreținere minimă, se preconizează că vor domina scena, prin tăieturi și stiluri care necesită mai puțin efort pentru a arăta cât mai bine. Mă aștept să văd minimalism și tunsori mai personalizate – tunsori simple, dar șic, care sunt excelente pentru stiluri uscate la aer și look-uri fără efort”, spune Russell.

Sănătatea holistică a părului

Considerați anul 2024 ca fiind anul părului sănătos, de la rădăcină până la vârfuri. Pe lângă rutinele de styling mai blânde, hairstylistul Lacy Redway se așteaptă la o creștere a accesului la (și a interesului pentru) îngrijirea scalpului. Deși merită să ai la îndemână produse excelente pentru a-ți coafa părul, acestea pot provoca, de asemenea, acumulări de produse care îți înfundă porii”, explică Redway.

Sănătatea scalpului este un aspect căruia ar trebui să-i acordăm o atenție mai mare.” Concentrarea asupra sănătății părului nu trebuie să însemne sacrificarea stilului, notează ea. Uscarea la aer nu înseamnă neapărat „wash and go”. Există atât de multe tehnici noi și produse avansate acum pentru a crea textură și forme în păr fără a folosi instrumente fierbinți.” Russell este de acord: Este vorba de a prioritiza hidratarea și de a învăța cum să-ți coafezi părul cu cât mai puțină căldură posibilă.”

Accesorii fresh

În timp ce panglicile au domnit ca accesoriu de păr preferat în 2023, în 2024 vei include florile în rutina ta de coafare. Aceste informații noi vin de la Redway, creatorul mamei tuturor coafurilor cu panglici pentru show-ul Christian Siriano primăvară/vară 2024. Am conceput o coafură frumoasă cornrose cu Tessa Thompson în martie 2023, iar șase luni mai târziu încep să văd cum trendul se apropie”, spune Redway, care notează că OffSet și-a terminat dreadurile cu trandafiri într-o apariție recentă la The Fallon Show. Considerați rozetele un amestec capricios de păr renascentist bine-cunoscut în acest an și detalii cochete.

Citește și