• Tendințele tech în 2024: calculatoare cuantice, vehicule electrice și interfețe creier-computer.
  • În noiembrie, IBM a prezentat sistemul Quantum System Two.
  • O altă tendință care trebuie urmărită este gama variată de noi vehicule electrice.

De la computerele cuantice la implanturile cerebrale, multe companii fac progrese în domenii care până acum erau considerate science-fiction. Iată trei tendințe tehnologice viitoare pe care echipa video a CNET le va urmări în 2024: calculatoare cuantice, vehicule electrice și interfețe creier-computer.

Calculatoarele cuantice

În noiembrie, IBM a prezentat sistemul Quantum System Two. Cu o lățime de 22 de metri și o înălțime de 12 metri, aceste unități de calcul modulare pot fi conectate între ele pentru a le amplifica puterea.

Vehiculele electrice

O altă tendință care trebuie urmărită este gama variată de noi vehicule electrice care acoperă pământul, aerul și marea. Am asistat la dezvoltarea de avioane personale eVTOL, precum Jetson One; camioane electrice precum cele dezvoltate de Tesla și Einride; bărci electrice precum Arc One; și scutere electrice precum Honda Motocompacto.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Interfețele creier-computer

Nu în ultimul rând, vom urmări interfețele creier-computer. Echipa video a CNET a vizitat anul acesta sediul Synchron pentru a obține o demonstrație a stentrodului companiei, un dispozitiv care poate fi introdus prin cateter, o colind necesitatea unei operații deschise pe creier.

Citește și