• 50% din tinerii din Generația Z nu răspund părinților la telefon, iar 25% dintre ei refuză în totalitate apelurile.
  • 60% din părinți spun că tinerii sunt speriați să vorbească la telefon
  • Tinerii din Generația Z preferă să vorbească pe WhatsApp sau Snapchat, iar 33% dintre ei spun că vorbitul la telefon este ciudat.
  • Trendul „boy” și „girl math” devenit viral pe TikTok.

Un nou studiu arată că jumătate din tinerii din Generația Z nu răspund părinților la telefon în timp ce un sfert dintre ei refuză toate apelurile părinților.

„Vorbitul la telefon este o relicvă a trecutului” spun o treime dintre tinerii chestionați carora li se pare ciudat atunci când primesc un apel telefonic. „De ce să vorbesc la telefon când pot să scriu mesaje pe WhatsApp sau Snpachat?” întreabă tinerii.

Părinților nu le convine

Doi din trei părinți se plâng că vorbesc cu tinerii exclusiv prin mesaje, iar 60% dintre ei consideră că generației Z îi este frică să vorbească la telefon. Totuși, chiar și atunci când părinții reușesc să vorbească prin mesaje, se încurcă în cuvinte. Asta pentru că tinerii vorbesc în argou și folosesc multe emoji-uri ceea ce îi forțează pe mulți părinți să trebuiască să „învețe o limbă nouă”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Vorbitul la telefon nu este singura problemă pe care părinții o au cu tinerii. Trendul „boy” și „girl math” devenit viral pe TikTok îi îngrijorează pe părinți. Asta deoarece conform trendului, orice obiect cumpărat, mai ieftin de 5 dolari este considerat gratis, iar tinerii folosesc logica trendului pentru a-și justifica cheltuielile și pentru a se convinge că în loc să cheltuiască, ei de fapt economisesc, ceea ce îi face să cumpere fără măsură.

Citește și: