• Ziua Mondială a Ciocolatei a fost înființată în 2009. Prima tabletă de ciocolată a fost realizată de Joseph Fry în 1847.
  • Un nou sortiment de ciocolată, Ruby, este din ce în ce mai cumpărat de de iubitorii ciocolatei din România.
  • Produsele ușor fructare rămân cele mai populare pe perioada verii, ,,cele cu pepene galben, căpșună, zmeură, lime, iar cele mai neașteptate sunt cele cu chili, rozmarin, cimbru, cu condimente”, susține Ștefan Negoiță, proprietar ciocolaterie artizanala.

Vreau să îți fac ziua mai dulce și îți spun că astazi este Ziua Mondială a Ciocolatei. Înființată în 2009, Ziua Mondială a Ciocolatei se referă la a ne reuni pentru a savura una dintre cele mai delicioase delicii din jur. În timp ce boaba de cacao responsabilă pentru ciocolată este originară din America de Sud și Centrală, ciocolata este iubită în întreaga lume, devenind rapid una dintre cele mai durabile și împărtășite pofte ale noastre. Indiferent dacă vă place ciocolata neagră sau albă, simplă sau umplută cu nuci, astăzi este despre a încerca orice sortiment.

De la prima tabletă de ciocolată realizată de Joseph Fry în 1847, până la inovațiile ulterioare care au dus la ciocolata cu lapte și cele mai exotice combinații de arome, pasionații de ciocolată continuă să fie răsfățați cu noi experiențe gustative.

Mina Istudor: S-a introdus un nou tip de ciocolată, Ruby, cu o aromă fructată de zmeură

Și pentru că nu sărbătorim nu doar gustul delicios al ciocolatei, ci și bucuria pe care o aduce în viețile noastre, proprietarul cofetăriei ,,Dulce cu suflet”, Mina Istudor, a vorbit la Aleph News despre cum marchează ea această zi specială.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

,,Am ales să punem în vitrină produse exclusiv cu ciocolată, neagră, albă, Ruby. Pentru persoanele care sunt atente la greutate, dar care totuși își doresc să consume ciocolată, ciocolata neagră este cea mai bună alegere pentru că are cel mai mare aport de cacao. Noi folosim ciocolata belgiană, avem un sortiment cu 75% cacao.”

Mina Istudor a adăgat că ,,Ciocolata cu lapte rămâne în continuare cel mai cerut sortiment fiind și cel mai consumat. Cu toate acestea, pe piață s-a introdus un nou tip de ciocolată, și anume Ruby cu o aromă fructată de zmeură, iar cererea cea mai mare este acum, pe timpul verii.”

Sursă: Barry Callebaut

Putem combina ciocolata în funcție de sezon

Pe timpul verii, ,,ciocolata albă cu fructe este mai light, în schimb pe timpul iernii putem consuma ciocolata cu portocală sau măr caramelizat, alegând fructele sezoniere. Sau chiar pere, în perioada de toamnă.”

Ștefan Negoiță: Ciocolata cu chili, rozmarin, cimbru sunt produsele diferite pe perioada verii

De aceeași părere este și Ștefan Negoiță, proprietar ciocolaterie artizanala care susține alegerea unor produse mai ușoare pe timpul cald și care a vorbit pe larg la Aleph News. Produsele ușor fructare rămân cele mai populare pe perioada verii, ,,cele cu pepene galben, căpșună, zmeură, lime, iar cele mai neașteptate sunt cele cu chili, rozmarin, cimbru, cu condimente.”

,,Noi cu ocazia săptămânii ciocolatei, în toată această perioadă oferim cadou tuturor clienților care plasează comenzi online la noi pe site”, a adăgat specialistul ciocolatier, Negoiță. ,,În perioada verii, consumul de ciocolată este mai scăzut față de perioada iernii, iar în perioada caldă se aleg produse care nu sunt atât de complicate din punct de vedere al gustului. Iarna se aleg produse pe bază de alune, nuci.”

Citește și