• În fiecare an, pe data de 2 aprilie, este sărbătorită Ziua Internațională a Cărților pentru Copii.
  • Specialiștii spun că o carte îi oferă copilului un sentiment de evadare din cotidian.
  • Iuliana Șoșu: „O variantă modernă, care va rămâne mereu actuală, este spusul poveștilor din gura părinților sau a bunicilor”.

Deși trăiești în era tehnologiei și a Inteligenței Artificiale, nu uita că a dărui unui copil o carte poate să-i trezească un sentiment deosebit. Și cu ce prilej mai bun să faci asta dacă nu chiar de Ziua Internațională a Cărților pentru Copii, sărbătorită astăzi, 2 aprilie. Nu uita – cartea este și un instrument prin care cei mici învață cele mai multe lucruri despre viață.

„Cărțile copilăriei” sunt o soluție simplă, dar ce alte variante moderne de lectură pentru copii avem?

„O variantă modernă, care va rămâne mereu actuală, este spusul poveștilor din gura părinților sau a bunicilor. Este cea mai frumoasă și memorabilă variantă de a-l face pe copil să intre într-o lume magică și să își imagineze o lume la care altfel nu ar avea acces”, a declarat Iuliana Șoșu, PR și antreprenor social, pentru Aleph News.

Cum poate un copil să capete dragostea față de carte?

„Trebuie să vadă dragostea față de carte în familie. Cadrele didactice trebuie și ele să îi facă pe copii să îndrăgească lectura, dar părinții sunt primii care ar trebui să facă acest lucru”, a adăugat aceasta.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și