• La sondajul OnePoll au participat 2.000 de bărbați din UK. Sondajul examinează presiunile cu care se confruntă bărbații.
  • 49% din bărbați simt presiunea de a fi utili în casă. 41% simt că  trebuie să-și mențină corpul în formă.
  • 29% dintre respondenți vor să-și exprime liber aspectele feminine. 62% din bărbați simt că nu pot vorbi anumite subiecte sensibile.

Bărbații nu mai știu “cum să fie bărbați”! 80% dintre bărbați spun că simt presiunea societății ca să se conformeze unor idealuri masculine -asta arată un sondaj de la OnePoll la care au participat 2.000 de bărbați din Marea Britanie. Sondajul examinează presiunile cu care se confruntă bărbații.

49% – Simt că trebuie să fie utili în casă

48% – Simt că trebuie să se comporte într-un anumit mod în societate

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA

41% – Simt că trebuie să-și mențină corpul în formă

Jumătate dintre ei simt presiunea de a fi utili în casă, 48% simt că trebuie să se comporte într-un anumit mod în societate iar 41% simt că trebuie să-și mențină corpul în formă. Mai mult, 29% dintre cei care au răspuns la sondaj vor să-și exprime liber aspectele feminine. În scenariile intime, mai mult de o treime din bărbați simt nevoia să se comporte bărbătește. 62% – Simt că nu pot vorbi anumite subiecte (sensibile sau tabu)

Vulnerabilitatea emoțională – 50%

Experiențele sexuale – 45%

Sănătatea mintală – 39%

Sursa: OnePoll

Sondajul dezvăluie și că peste jumătate dintre bărbați simt că nu pot vorbi deschis despre anumite subiecte, considerate sensibile sau tabu, cum ar fi vulnerabilitatea emoțională – 50%, experiențele sexuale – 45% și sănătatea mintală – 39%. Restricțiile promovează o cultură a tăcerii și a stigmatizării, în special în jurul masturbării, un subiect pe care 50% dintre participanți îl consideră sigmatizat.

Cică societatea pune presiune pe ei sa se comporte intr-un anume fel, sa arate cumva, sa vorbească altcumva, sa stie neaparat sa repare lucruri prin casa… pe scurt, i-a dat peste cap. Proiectul legii privind prevenirea și combaterea hărțuirii la locul de muncă, adoptat de Parlament.

Citește și