• Odată cu urcarea pe tron a regelui Charles al III-lea, Camilla va deveni noua regină a Marii Britanii.
  • În 1970, l-a întâlnit pe prințul Charles la un meci de polo în Windsor, unde s-au împrietenit.
  • Camilla s-a dedicat organizațiilor caritabile care sprijină femeile și copiii încă de la căsătoria lor din 2005.

Odată cu ascensiunea soțului său la tron, Camilla va deveni noua regină a Marii Britanii, asumându-și un rol și mai important alături de regele Charles al III-lea.

Camilla a fost mereu alături de Charles, oferindu-i sprijin în timp ce acesta trecea prin momentele de durere publică în urma pierderii mamei sale, regina Elisabeta a II-a, și se pregătea să preia responsabilitățile regale. Ea este nu doar dragostea vieții lui, ci și unul dintre cei mai apropiați consilieri și confidente de-a lungul anilor. Pe 6 mai, Camilla va deveni a 29-a regină consoartă încoronată în istoria Westminster Abbey, scrie CNN.

Camilla, actuala soție a lui Charles, s-a dedicat activităților caritabile care sprijină femeile și copiii încă de la căsătoria lor din 2005. Cu toate acestea, pentru unii britanici, aventura extraconjugală a cuplului și durerea provocată fostei soții a lui Charles, prințesa Diana, rămân subiecte controversate.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Serialul Netflix The Crown” a adus în atenția publicului această perioadă tumultuoasă, evidențiind trecutul Camillei pentru unii telespectatori și readucându-l în atenție pentru alții.

La ce ne putem aștepta de la noua regină a Marii Britanii?

Camilla Shand s-a născut în iulie 1947 sub numele de Camilla Rosemary Shand și a crescut în Anglia, unde a dezvoltat o mare pasiune pentru cai.

În 1970, l-a întâlnit pe prințul Charles la un meci de polo în Windsor, unde s-au împrietenit. În 1971, Charles s-a înrolat în marina regală și, în timp ce acesta era plecat, Camilla s-a căsătorit cu ofițerul de cavalerie Andrew Parker Bowles. Împreună au avut doi copii în anii 1970.

FOTO – CNN

În 1981, Charles s-a căsătorit cu Diana Spencer într-o ceremonie fastuoasă, urmărită de milioane de oameni din întreaga lume. Însă în 1994, el a recunoscut că a avut o aventură cu Camilla.

Diana a confirmat aventura extraconjugală, spunând într-un interviu acordat pentru BBC în 1995: ,,în căsnicia noastră eram trei, așa că era un pic cam aglomerat” .

Camilla și Parker Bowles au divorțat în 1995. Charles și Diana au divorțat în anul următor, iar Camilla a dispărut aproape complet din viața publică, în timp ce publicul și mass-media au sprijinit-o pe prințesă. Sentimentul pro-Diana și anti-Camilla a fost amplificat de valul de simpatie pentru Diana după ce aceasta a murit într-un accident de mașină la Paris în 1997.

În 1999, Clarence House a inițiat un program pentru readucerea Camilei în lumina reflectoarelor, cu o primă apariție planificată în detaliu alături de Charles în fața hotelului Ritz din Londra. Camila a locuit la Clarence House alături de Charles și numele ei a început să fie inclus în documentele oficiale.

FOTO – CNN

Șase ani mai târziu, povestea lor de dragoste a atins o etapă culminantă când s-au căsătorit la Windsor, cu acordul reginei Elisabeta a II-a, iar Camilla a devenit oficial consoarta lui Charles și viitoarea regină a Regatului Unit.

Ducesa a reușit să-și învingă frica de zbor și s-a transformat într-un sprijin esențial pentru Charles în ceea ce privește angajamentele sale oficiale. Charles a lăudat-o pentru abilitatea ei de a vedea partea amuzantă a vieții, ceea ce a fost deosebit de util în situațiile tensionate și stresante. Chiar dacă relația lor a fost privită cu scepticism de unii, fiul Camilei a subliniat faptul că ea s-a căsătorit cu persoana pe care o iubea, iar acest lucru a fost cel mai important.

FOTO – CNN

Să vezi înseamnă să crezi, să auzi înseamnă să crezi”

Camilla și-a definit, de asemenea, propriul rol regal, susținând cauze care îi sunt dragi, cum ar fi alfabetizarea copiilor și sprijinirea victimelor violenței domestice. Ea a declarat pentru CNN, în timpul unei vizite la un adăpost pentru femei din Bristol, Anglia, în 2017, că a reușit să se folosească de poziția sa pentru a evidenția situația dificilă a femeilor curajoase” care au suferit de pe urma partenerilor lor. Să vezi înseamnă să crezi, să auzi înseamnă să crezi” , a spus ea.

În momentul în care soțul ei a devenit rege, Camilla a devenit automat regină. Cu toate acestea, mult timp s-a crezut că nu va folosi acest titlu, Clarence House emițând o declarație în 2005 în care spunea că va fi cunoscută în schimb ca ,,prințesă consoartă” . Unii din palat au considerat la acea vreme că publicul nu era pregătit ca ea să preia un titlu care fusese destinat Dianei.

Dar, de-a lungul anilor, atitudinea negativă față de Camilla s-a mai domolit. În 2015, un sondaj CNN a constatat că unul din patru britanici ajunsese să o placă mai mult și tot mai puțini oameni se opuneau ca ea să devină cunoscută sub numele de regină.

Apoi, în februarie 2022, regina Elisabeta a II-a a folosit evenimentul marcant al jubileului său de platină pentru a-i da binecuvântarea ca ducesa de Cornwall să fie cunoscută ca regină atunci când va veni momentul.

Într-un mesaj de celebrare a 70 de ani de la urcarea sa pe tron, regina a afirmat că, atunci când fiul său Charles va deveni rege, ea are încrederea că poporul britanic îi va oferi același sprijin pe care i l-a acordat și ei.

De asemenea, ea a exprimat dorința sinceră ca, la acel moment, soția lui Charles, Camilla, să fie cunoscută sub numele de regină consoartă, în timp ce își va continua propriul serviciu loial.

Intervenția importantă a monarhului a subliniat faptul că viitoarea regină nu mai este văzută ca o amantă regală, ci ca o figură importantă în asigurarea viitorului monarhiei.

Citește și

Suedia construiește prima autostradă electrificată din lume: Mașinile electrice se încarcă în timpul mersului

„Imunitatea suverană” a Regelui Charles al III-lea. Care sunt legile de care este scutit monarhul

FOTO. Familia lui Meghan Markle împărtășește o imagine pe care Ducesa „nu și-a dorit ca lumea să o vadă vreodată”. În ce ipostază a fost surprinsă