• Odată cu urcarea pe tron a regelui Charles al III-lea, Camilla va deveni noua regină a Marii Britanii.
  • În 1970, l-a întâlnit pe prințul Charles la un meci de polo în Windsor, unde s-au împrietenit.
  • Camilla s-a dedicat organizațiilor caritabile care sprijină femeile și copiii încă de la căsătoria lor din 2005.

Odată cu ascensiunea soțului său la tron, Camilla va deveni noua regină a Marii Britanii, asumându-și un rol și mai important alături de regele Charles al III-lea.

Camilla a fost mereu alături de Charles, oferindu-i sprijin în timp ce acesta trecea prin momentele de durere publică în urma pierderii mamei sale, regina Elisabeta a II-a, și se pregătea să preia responsabilitățile regale. Ea este nu doar dragostea vieții lui, ci și unul dintre cei mai apropiați consilieri și confidente de-a lungul anilor. Pe 6 mai, Camilla va deveni a 29-a regină consoartă încoronată în istoria Westminster Abbey, scrie CNN.

Camilla, actuala soție a lui Charles, s-a dedicat activităților caritabile care sprijină femeile și copiii încă de la căsătoria lor din 2005. Cu toate acestea, pentru unii britanici, aventura extraconjugală a cuplului și durerea provocată fostei soții a lui Charles, prințesa Diana, rămân subiecte controversate.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Serialul Netflix The Crown” a adus în atenția publicului această perioadă tumultuoasă, evidențiind trecutul Camillei pentru unii telespectatori și readucându-l în atenție pentru alții.

La ce ne putem aștepta de la noua regină a Marii Britanii?

Camilla Shand s-a născut în iulie 1947 sub numele de Camilla Rosemary Shand și a crescut în Anglia, unde a dezvoltat o mare pasiune pentru cai.

În 1970, l-a întâlnit pe prințul Charles la un meci de polo în Windsor, unde s-au împrietenit. În 1971, Charles s-a înrolat în marina regală și, în timp ce acesta era plecat, Camilla s-a căsătorit cu ofițerul de cavalerie Andrew Parker Bowles. Împreună au avut doi copii în anii 1970.

FOTO – CNN

În 1981, Charles s-a căsătorit cu Diana Spencer într-o ceremonie fastuoasă, urmărită de milioane de oameni din întreaga lume. Însă în 1994, el a recunoscut că a avut o aventură cu Camilla.

Diana a confirmat aventura extraconjugală, spunând într-un interviu acordat pentru BBC în 1995: ,,în căsnicia noastră eram trei, așa că era un pic cam aglomerat” .

Camilla și Parker Bowles au divorțat în 1995. Charles și Diana au divorțat în anul următor, iar Camilla a dispărut aproape complet din viața publică, în timp ce publicul și mass-media au sprijinit-o pe prințesă. Sentimentul pro-Diana și anti-Camilla a fost amplificat de valul de simpatie pentru Diana după ce aceasta a murit într-un accident de mașină la Paris în 1997.

În 1999, Clarence House a inițiat un program pentru readucerea Camilei în lumina reflectoarelor, cu o primă apariție planificată în detaliu alături de Charles în fața hotelului Ritz din Londra. Camila a locuit la Clarence House alături de Charles și numele ei a început să fie inclus în documentele oficiale.

FOTO – CNN

Șase ani mai târziu, povestea lor de dragoste a atins o etapă culminantă când s-au căsătorit la Windsor, cu acordul reginei Elisabeta a II-a, iar Camilla a devenit oficial consoarta lui Charles și viitoarea regină a Regatului Unit.

Ducesa a reușit să-și învingă frica de zbor și s-a transformat într-un sprijin esențial pentru Charles în ceea ce privește angajamentele sale oficiale. Charles a lăudat-o pentru abilitatea ei de a vedea partea amuzantă a vieții, ceea ce a fost deosebit de util în situațiile tensionate și stresante. Chiar dacă relația lor a fost privită cu scepticism de unii, fiul Camilei a subliniat faptul că ea s-a căsătorit cu persoana pe care o iubea, iar acest lucru a fost cel mai important.

FOTO – CNN

Să vezi înseamnă să crezi, să auzi înseamnă să crezi”

Camilla și-a definit, de asemenea, propriul rol regal, susținând cauze care îi sunt dragi, cum ar fi alfabetizarea copiilor și sprijinirea victimelor violenței domestice. Ea a declarat pentru CNN, în timpul unei vizite la un adăpost pentru femei din Bristol, Anglia, în 2017, că a reușit să se folosească de poziția sa pentru a evidenția situația dificilă a femeilor curajoase” care au suferit de pe urma partenerilor lor. Să vezi înseamnă să crezi, să auzi înseamnă să crezi” , a spus ea.

În momentul în care soțul ei a devenit rege, Camilla a devenit automat regină. Cu toate acestea, mult timp s-a crezut că nu va folosi acest titlu, Clarence House emițând o declarație în 2005 în care spunea că va fi cunoscută în schimb ca ,,prințesă consoartă” . Unii din palat au considerat la acea vreme că publicul nu era pregătit ca ea să preia un titlu care fusese destinat Dianei.

Dar, de-a lungul anilor, atitudinea negativă față de Camilla s-a mai domolit. În 2015, un sondaj CNN a constatat că unul din patru britanici ajunsese să o placă mai mult și tot mai puțini oameni se opuneau ca ea să devină cunoscută sub numele de regină.

Apoi, în februarie 2022, regina Elisabeta a II-a a folosit evenimentul marcant al jubileului său de platină pentru a-i da binecuvântarea ca ducesa de Cornwall să fie cunoscută ca regină atunci când va veni momentul.

Într-un mesaj de celebrare a 70 de ani de la urcarea sa pe tron, regina a afirmat că, atunci când fiul său Charles va deveni rege, ea are încrederea că poporul britanic îi va oferi același sprijin pe care i l-a acordat și ei.

De asemenea, ea a exprimat dorința sinceră ca, la acel moment, soția lui Charles, Camilla, să fie cunoscută sub numele de regină consoartă, în timp ce își va continua propriul serviciu loial.

Intervenția importantă a monarhului a subliniat faptul că viitoarea regină nu mai este văzută ca o amantă regală, ci ca o figură importantă în asigurarea viitorului monarhiei.

Citește și

Suedia construiește prima autostradă electrificată din lume: Mașinile electrice se încarcă în timpul mersului

„Imunitatea suverană” a Regelui Charles al III-lea. Care sunt legile de care este scutit monarhul

FOTO. Familia lui Meghan Markle împărtășește o imagine pe care Ducesa „nu și-a dorit ca lumea să o vadă vreodată”. În ce ipostază a fost surprinsă