• Zâmbetul este cheia fericirii și a unei vieți sănătoase.
  • Cercetătorii îndeamnă oamenii să fie sociabili și extrovertiți pentru o viață fericită.
  • Exprimarea recunoștinței a dus la stări de spirit mai pozitive.

Care e secretul fericirii tale? Ți-ai pus vreodată întrebarea? Cercetătorii și psihologii caută răspunsul de secole întregi.

Psihologia suferă numeroase schimbări în ultimul deceniu, conform oamenilor de știință iar studiul fericirii nu face excepție. Un lucru însă nu s-a schimbat! Zâmbetul!

Într-un studiu din 1988, oamenii de știință au forțat 92 de studenți să țină în gură un pix, fie cu dinții, obținând un zâmbet forțat, fie cu buzele, făcându-i să se îmbujoreze. Cercetătorii au observat „fericirea” pe termen lung a celor pe care i-au forțat să zâmbească. Pe lângă zâmbet, recunoștiința este un alt factor care contribuie la fericirea noastră. Exprimarea recunoștinței a dus la stări de spirit mai pozitive.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Într-un alt studiu recent, oamenii de știință au cerut la peste 900 de studenți să își exprime recunoștința în scrisori, mesaje sau pe rețelele de socializare sau să facă o listă a activităților lor zilnice. Cei din grupul de recunoștință au obținut scoruri mai mari ca fiind mai fericiți și mai mulțumiți de viața lor a doua zi. Iar ultimul factor benefic pentru o viață fericită este „sociabilitatea”. Oamenii de știință ne îndeamnă să fim îndrăzneți, sociabili, extroverți, activi și zâmbitori!

Citește și