• Experții în lux dezvăluie că cei mai bogați oameni preferă cadouri precum piane grandioase și genți Birkin de la Hermès în acest sezon festiv.
  • În topul listei se află călătoriile în spațiu, considerate „cel mai extrem gest” pentru clasa miliardară.
  • Un cadou suprem este o vie în Toscana, la un cost de aproximativ 5 milioane de dolari, potrivit experților în extravaganța Crăciunului.

Pentru cei mai bogați oameni din lume, cadourile precum banii, puloverele, parfumurile sau telefoanele nu sunt suficiente. Potrivit experților în lux, printre darurile din topul listei se numără piane grandioase, gențile exclusiviste Birkin de la Hermès, călătoriile în spațiu și experiențele de wellness, scrie Business Insider.

Pianele grandioase au devenit cadouri la modă, nu doar pentru cei care cântă, ci și pentru a completa estetic încăperea. Gențile Hermès Birkin, cu prețuri de pornire de la 9.000 de dolari, rămân preferate, uneori devenind nucleul unui set de cadouri coordonate în jurul culorii genții. O călătorie în spațiu este considerată „cel mai extrem gest” pentru clasa miliardară, iar unele persoane fac acest dar deosebit, în care includ antrenamentul oferit de astronauții de la NASA.

Experiențele de wellness, precum și călătoriile la un spațiu Vivamayr din Austria sau tururile cu bicicleta prin Mallorca, sunt preferatele celor care aleg să ofere trăiri și experiențe, renunțând la cadourile tradiționale precum bijuteriile sau mașinile. Pentru pasionații de mâncare, cadouri precum o sticlă de oțet balsamic italian vechi pot fi completate cu lecții de gătit sau cine cu un bucătar cu stele Michelin.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Însă, în vârful listei extravagante, se află darul suprem: o vie în Toscana, care vine împreună cu o vilă în care a dormit Napoleon. Acest dar include facilități de producție a mierii și a uleiului de măsline, la un cost de aproximativ 5 milioane de dolari.

Citește și

Citește și