• În zilele cu temperaturi ridicate sunt indicate alimentele bogate în nutrienți.
  • Fructele și legumele sunt alimentele care nu trebuie să lipsească vara din frigiderul tău.
  • Sunt recomandate fructe și legume, precum roșii, țelină, castraveți, roșii, mere și caise.

Chiar dacă am avut câteva zile mai răcoroase, temperaturile de până la 40 de grade revin. Așa că cea mai bună variantă să te răcorești e să-ți prepari acasă ceva bogat în vitamine și nutrienți.

„În timpul căldurii, corpul uman face fituri pentru a menține o temperatură optimă. Pentru acest lucru, elimină apă și odată cu ea se pierd și acele săruri minerale care sunt și necesare. Un prim pas ar fi să menținem hidratarea, alegând fructe și legume, pe cât mai posibil colorate. Am putea alege roșii, țelină, castraveți, măr, caise”, spune Alexandru Dinu, sous chef.

Sunt recomandate fructele și legumele

Fructele și legumele sunt alimentele care nu trebuie să lipsească vara din frigiderul tău. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă de unde ele cumperi.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

„Foarte important este de unde vă procurați alimentele. Chiar dacă mâncați o salată, încercați cât de mult să vă asigurați că acele legume au crescut în pământ, nestropide cu fel de fel de pesticide, biocide și așa mai departe. E foarte important de unde vă procurați legumele. Pentru a verifica aceste lucruri, este destul de simplu. Să ia niște roșii, să le țină la frigider și să vadă că și peste două săptămâni este roșie, impecabilă. Niciodată nu se va întâmpla asta cu o roșie crescută’, a explicat Tudor Aposteanu, chef bucătar.

Citește și: