- Tinniswood a servit în Royal Army Pay Corps în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
- Tinniswood a declarat că longevitatea sa se datorează „norocului” și a subliniat importanța de a face tot ce este mai bine în viață.
- Într-o declarație, familia sa a spus că „era inteligent, hotărât, curajos, calm în orice criză, talentat la matematică și un mare conversator”.
Cel mai bătrân om din lume a murit la vârsta de 112 ani, a confirmat familia sa. John Alfred Tinniswood a murit luni la casa din Southport unde locuia, scrie BBC.
Advertisment
Acesta a devenit cel mai bătrân bărbat din lume în aprilie anul acesta, când Juan Vicente Pérez Mora a murit la vârsta de 114 ani. Familia sa a spus că ultima zi a lui Tinniswood a fost „înconjurată de muzică și dragoste”.
Tinniswood, care s-a născut la 26 august 1912, în același an în care Titanicul s-a scufundat, a devenit cel mai bătrân bărbat din Marea Britanie în 2020. El a fost recunoscut de Cartea Recordurilor Guinness drept cel mai bătrân bărbat din lume în aprilie 2024.
Recomandări
Într-o declarație, familia sa a spus că „avea multe calități excelente”. „Era inteligent, hotărât, curajos, calm în orice criză, talentat la matematică și un mare conversator”.
Ei au adăugat că aceste calități i-au servit bine în timpul serviciului militar în Royal Army Pays Corps în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, unde munca lui implica sarcini logistice, cum ar fi localizarea soldaților blocați și organizarea proviziilor de alimente. Familia lui a spus că a avut o „pensie activă”, oferindu-se voluntar ca prezbiter în biserica Blundellsands United Reform Church, unde a ținut și predici.
Tinniswood a declarat anterior pentru BBC că a fost „destul de activ în copilărie” și a făcut „multe plimbări”, dar a spus că nu are idee de ce a fost binecuvântat cu atâta longevitate. El a insistat că „nu este diferit” de nimeni altcineva, adăugând: „Fie trăiești mult, fie trăiești scurt – și nu poți face mare lucru în privința asta”.
De când a împlinit 100 de ani în 2012, el a primit o felicitare anuală de ziua de naștere de la monarh – mai întâi de la regretata Regină Elisabeta a II-a, care era mai mică cu aproape 14 ani, și, mai recent, de la Regele Charles al III-lea.
Cel mai bătrân om în viață înregistrat a fost Jiroemon Kimura, din Japonia, care a trăit până la vârsta de 116 ani și 54 de zile. A murit în 2013.
Cea mai în vârstă femeie în viață din lume și cea mai în vârstă persoană în viață este japoneza Tomiko Itooka, care are în prezent 116 de ani.
Citește și
- Ministerul de Externe reacționează la valul de îngrijorări din presa externă după victoria lui Călin Georgescu în turul 1 al alegerilor prezidențiale
- Calea Victoriei urcă două poziții în clasamentul celor mai scumpe artere comerciale din lume, până pe locul 38
- Marea Britanie și Franța discută trimiterea de militari în Ucraina. Ce poziție adoptă România în această situație
Partenerii noștri