• Liam nu mai este cel mai popular nume de bebeluș pentru băieți în 2023, după 3 ani pe primul loc în topul preferințelor.
  • Luna devine al treilea cel mai popular nume de bebeluș pentru fete din 2023, urmat îndeaproape de Amelia și Aurora.
  • Tendințele numelor pentru copii se schimbă constant în raport cu evenimentele actuale și cultura pop.

BabyCenter, publică în fiecare an o listă cu cele mai populare nume pentru copii. Pe tot parcursul anului, site-ul urmărește, de asemenea, cele mai populare nume în timp real, lista schimbându-se în timpul anului.

Liam, care a domnit clasamentul din 2019, fiind cel mai popular nume pentru băieți, a coborât pe locul al treilea. Oliver este pe locul al doilea, iar Noah este acum pe primul loc în topul preferințelor. Topul este completat de Aiden și James, pe locurile patru și cinci, cele două nume înlocuindu-i pe Elijah și Mateo, populare anterior.


Evenimentele actuale și cultura pop au jucat, de asemenea, un rol în cele mai recente tendințe în materie de nume, cu Elon, despre care BabyCenter spune că este „unul dintre numele de copii cu cea mai rapidă scădere a anului.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cele mai populare nume de fete au suferit, de asemenea, o ușoară schimbare, Luna a deveni al treilea cel mai popular din 2023 până în prezent, urmat îndeaproape de Amelia și Aurora. Olivia și-a păstrat locul în fruntea listei pentru al treilea an consecutiv, în timp ce Emma este pe locul doi. Printre prenumele alese de părinți se numară și Nova, Lily, Ivy, Willow, Delilah, Iris sau Mia.

Schimbarea continuă a numelor populare pentru bebeluși vine după ce alegerile neobișnuite au fost dezbătute în online. Molly-Mae Hague și-a numit fiica Bambi, în timp ce un influencer și-a apărat recent decizia de a-și numi fiul Koazy după criticile altor influenceri.

Citește și:

VIDEO. Cum arată interiorul unei case de 11,9 milioane de dolari din Colorado. Are o pârtie de schi privată

Biden primește bani din China? Reacția președintelui SUA: Nu este adevărat!

Coreea de Nord: Aproape 800.000 de persoane s-au oferit voluntari pentru a lupta împotriva SUA