• Charles Duhigg îți dezvăluie câteva secrete ale pentru o bună comunicare.
  • Mai toate discuțiile tale sunt conversații sociale, dar ai și discuții practice.
  • Sfaturile fac parte din noul volum „Supercomunicatorii”.

Când este vorba despre comunicare fiecare om are prioritățile sale. Bine stabilite. Dar există și un best-seller pe această temă.

De ce ar fi nevoie de sfaturi pe această temă?

Autorul volumelor „Puterea obișnuinței” și „Mai inteligent, mai repede, mai bine” îți propune acum „Supercomunicatori: Cum să deblochezi limbajul secret al conexiunii”. Charles Duhigg are în palmares Premiul Pulitzer în calitate de reporter. Volumele sale au ajuns pe lista de bestseller-uri New York Times.

Poziția a 5-a între elementele pe care să le iei în considerare dacă vrei să îți dezvolți calitatea comunicării este realizarea faptului că majoritatea conversațiilor pe care le ai sunt conversațiile sociale. Adică este mereu vorba de fapt despre ce e mai important pentru tine și dacă vrei chiar despre ceea ce îți formulează identitatea. Cine ești modelează modul în care vrei să răspunzi.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Pe locul 4 între accentele care contează pentru eficacitatea comunicării tale este modul în care reușești să convingi că vrei să ai o conexiune cu celălalt. Un exercițiu simplu este să asculți ce ți se răspunde la o întrebare și să repeți ceea ce ai înțeles, cât mai clar.

Pe locul 3, este modul în care acorzi atenție comunicării non-verbale. Iar pe 2 este calitatea întrebărilor pe care le adresezi. Studiile au arătat că supercomunicatorii adresează de 10 sau de 20 de ori mai multe întrebări decât majoritatea. Și cel mai important lucru este realizarea faptului că toți oamenii sunt supercomunicatori. Doar că își accesează mai greu instinctele pentru a se conecta cu ceilalți. Toți se pot întreba „ce fel de conversație are loc de fapt? Este o discuție socială? Una practică sau emoțională”.

Citește și