• Cei care au călătorit de Valentine’s Day au petrecut mai multe zile la destinaţie faţă de cei care călătoresc de Dragobete.
  • Cele mai populare oraşe în luna iubirii au fost Paris, cu cele mai multe rezervări de Valentine’s Day, şi Roma, cu cele mai multe rezervări de Dragobete.
  • De Valentine’s Day, tariful mediu/pasager a fost de 143 de euro, în timp ce de Dragobete, tariful mediu/pasager a fost de 173 de euro.

Cele mai populare oraşe au fost Paris, cu cele mai multe rezervări de Valentine’s Day, şi Roma, de Dragobete. Biletele de avion pentru Dragobete au fost mai scumpe decât cele pentru Valentine’s Day cu aproximativ 20 de euro, potrivit Vola.ro

Cei care au călătorit de Valentine’s Day au petrecut mai multe zile la destinaţie faţă de cei care călătoresc de Dragobete. O explicaţie ar putea fi că Valentine’s Day a fost într-o zi de miercuri, astfel că turiştii au vrut să-şi lege această zi de zilele de weekend pentru a profita de un city break prelungit.

Cele mai populare oraşe în luna iubirii au fost Paris, cu cele mai multe rezervări de Valentine’s Day, şi Roma, cu cele mai multe rezervări de Dragobete. De altfel, de Valentine’s Day, românii au călătorit în Paris, Bruxelles, Milano, Veneţia, Atena, care însumează peste 51% din rezervările totale, iar de Dragobete, au ales să zboare în Roma, Catania, Veneţia, Bologna, Paris, cu peste 37% din rezervările totale. În ambele cazuri, oraşele italiene au fost în top 5 destinaţii cu cele mai multe rezervări de zboruri, cu peste 40% din totalul lor.

Recomandări

A MURIT ROBERTO CAVALLI
CE ÎȚI DĂ DE GOL INFIDELITATEA?
GUVERNUL ADOPTĂ STRATEGIA NAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ
10 IDEI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT
RUSIA SE INFLITREAZĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN
A ÎNCEPUT ANCHETA LA PANTELIMON

Italia și Franța, în topul clasamentului

În ceea ce priveşte ţările populare în ambele perioade analizate, Italia, Franţa şi Spania se regăsesc, ca de obicei, în topul clasamentului.

Există şi câteva rezervări în afara continentului european, cele mai multe având destinaţia Maroc, ţara africană fiind preferată pe timp de iarnă datorită temperaturilor calde şi zborurilor accesibile.

De Valentine’s Day, tariful mediu/pasager a fost de 143 de euro, în timp ce de Dragobete, tariful mediu/pasager a fost de 173 de euro. Cei care călătoresc de Dragobete şi-au rezervat biletele cu mai mult timp înainte, cu 31-90 de zile înainte de data zborului, în comparaţie cu cei care au ales călătoriile de Valentine’s Day, care au fost mai spontani în privinţa organizării unui sejur de Ziua Îndrăgostiţilor.

Cea mai ieftină rezervare de Valentine’s Day a fost 60 de euro, pe ruta Bucureşti – Veneţia, pe când cea mai scumpă rezervare a ajuns la 782 de euro, pe ruta Cluj-Napoca – Frankfurt.

De Dragobete, care pică în timpul weekendului, preţurile au fost mai mari în comparaţie cu cele de Valentine’s Day: cea mai ieftină rezervare a fost 69 de euro, pe ruta Iaşi – Milano, pe când cea mai scumpă rezervare a fost pentru o destinaţie din afara Europei, 1.950 de euro, pe ruta Bucureşti – Marrakesh.

Citește și