Chef Alex Strugari te învață cum să faci cel mai bun Carrot Cake Vegan

„În primul rând, blatul trebuie să fie să fie puțin umed, să nu îl uscăm de tot. Dacă este lăsat la 170 °, timp de 30 de minute este perfect. La final împingem cu o scobitoare și dacă se lipește foarte puțin este ok. Îl scoatem, îl lăsăm la răcit, după care putem să tăiem și să punem crema. Noi la restaurant facem o variantă vegană, în care înlocuim crema de brânză cu o smântână de caju și untul cu unt de cocos. Putem să schimbăm compoziția dacă nu suntem fan nucșoară, putem pune alte condimente. Pentru cei care nu mănâncă morcovi, și aceștia se pot înlocui cu dovleac”, a explicat Chef Alex Strugari pentru Aleph News.

INGREDIENTE CARROT CAKE VEGAN

Morcov: 600 g
Zahăr: 300 g
Ulei de cocos: 100 g
Ulei de floarea soarelui: 100 g
Făină: 300 g
Suc ananas:200 g
Crumble brownie: 300 gr
Vanilie, nucșoară, scorțisoară
Praf de copt sau bicarbonat
Un praf de sare

CREMA CARROT CAKE

Caju: 600 g
Unt cacao: 150 g
Sirop agave: 150 gr
Lime: 4 buc
Apă: 600 ml
Sare: 1 praf

TIMP PREPARARE:

Blatul stă 27 de minute în cuptor
Răcitul blatului durează aproximativ 1 oră
Crema: 7 min la blender
Asamblare: 10 min
Răcire peste noapte
Servit a doua zi.

Citește și

Exit mobile version