• București ajunge în top 3 orașe europene pentru A.I. după un avans de 28 de locuri.
  • Capitala României este devansată în Europa doar de Londra și Paris.
  • România ocupă locul 42 în clasamentul mondial al țărilor cu ecosisteme solide de startup-uri.

Bucureștiul este pe locul 3 în topul orașelor europene care găzduiesc startup-uri și unicorni specializați în Inteligența Artificială, potrivit unui raport realizat de StartupBlink.

În domeniul A.I., capitala urcă 28 de locuri față de clasamentul regional general, arată raportul. Ne-au întrecut în clasament doar Londra și Paris.

Țara noastră se mândrește și cu locul 42 în clasamentul mondial al țărilor din lume cu ecosisteme solide de startup-uri.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Răzvan Rughiniș, profesor la facultatea de automatică și calculatoare a Universității Politehnice Bucuresti:

„Entuziasmul legat de A.I. a pătruns într-o zonă mai largă. Realitatea este că disciplina, cât și interesul față de A.I. în România e de durată. Vorbim de o școală românească de A.I. susținută în marile universități românești de 50 de ani și iarăși de un ecosistem de startup-uri de mai bine de 10 ani, pornite din București; unele din ele incorporate în marile orașe ale UE. În foarte multe comunități foarte active auzim vești bune, și din Iași, Cluj, Timișoara și alte centre care reușesc să aibă proiecte globale pornite de exemplu din Sibiu. Ne gândim la Sibiu ca și capitală europeană, a tradițiilor, dar Sibiul e pe o hartă globală a inovării.

Tehnologia e un mijloc. Speranța e ca oamenii să trăiască mai bine în societate datorită tehnologiei”, a declarat Răzvan Rughiniș la Aleph News.

Citește și