• Studiile arată că modelele de parenting s-au adaptat pe în funcție de generațiile de copii
  • Părinții generației de Baby Boomers erau fixați pe ideea de control al copiilor
  • Părinții generației X au fost primii care le-au oferit copiilor șansa la dialog

Te-ai întrebat de ce copiii din ziua de azi sunt crescuți diferit față de generațiile trecute, de ce ajung părinții sau bunicii să folosească expresii de genul „pe vremea mea”?

Adevărul e că nu știm care este modelul perfect de parenting, dar vedem că apar constant noi metode de abordare și de creștere a unui copil. Câtă libertate trebuie să aibă, cât de mult pot să îl controlez, ce pasiuni are voie să își dezvolte, ce prieteni își poate face? Toate sunt întrebări care se află pe buzele părinților. Dar cine are dreptate?

De ce apar diferențe între generații?

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

Răzvan Zaharia, psiholog: „Depinde de istoria părintelui, depinde de cât de mult se străduiește părintele să țină pasul cu vremurile, sunt mai mulți factori care sunt implicați. Nu știu dacă este o metodă de parenting care poate fi catalogată cea mai bună, dar este clar că, din postura de părinte, suntem nevoiți, ba chiar este necesar să ne upgradăm soft-ul mental. Pentru că, de la o perioadă istorică la alta, lucrurile stau diferit. Este necesar ca părinții să înțeleagă care sunt provocările cu care se confruntă copiii lor, astfel încât să îi susțină, să se adapteze vremurilor în care trăiesc ei”

Citește și: