• Dr. Alphonsus Obayuwana reușește să „calculeze” fericirea.
  • Formula lui este: Speranță / Dorință = Fericire.
  • A avea pe cineva de încredere reduce anxietatea.

Există o formulă matematică pentru fericire. Dr. Alphonsus Obayuwana, expert în fericire, dezvăluie modul în care afirmațiile noastre pot reflecta nivelul de fericire. Formula lui sugerează că echilibrul dintre speranță și dorințe determină fericirea.

Dr. Alphonsus Obayuwana definește fericirea ca un echilibru între speranță și dorințe, prin formula „Speranță ÷ Dorință = Fericire”. Speranța provine din stima de sine, relații umane robuste, suficiență economică, cunoaștere adecvată și asigurări spirituale. Aceasta este vitală pentru a contracara „foamea”, care nu se referă doar la nevoia de mâncare, ci la dorințe profunde precum incluziunea, intimitatea, confortul, informațiile și certitudinea.

Care sunt cele șase afirmații care indică o viață fericită?

Cele șase afirmații care arată că o persoană trăiește o viață fericită și plină de speranță sunt: „În general, sunt un optimist”, „Am ceva de oferit altora”, „Am pe cineva pe care mă pot baza”, „Când am nevoie de răspunsuri, de obicei le găsesc”, „Când mă gândesc la ce am, cred că sunt mai norocos decât mulți” și „Mă bazez pe ceva mai mare decât mine, ceea ce este liniștitor”. Aceste afirmații reflectă optimism, stima de sine, sprijin social, acces la informații, recunoștință pentru resurse și un suport spiritual sau moral.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Oamenii pot măsura și îmbunătăți nivelul de fericire prin evaluarea cât de des pot face afirmațiile menționate de Dr. Obayuwana cu încredere. Identificarea și cultivarea speranței prin îmbunătățirea relațiilor interumane, consolidarea stimei de sine, asigurarea unei bune gestionări economice și adoptarea unei atitudini spirituale pot contribui semnificativ. Dr. Obayuwana sugerează crearea unui echilibru între dorințele materiale și cele spirituale și promovarea unui stil de viață orientat către satisfacții durabile, nu doar imediate.

Citește și