• Aproximativ 25% dintre copiii din grădiniţele din Bucureşti suferă de afecţiuni de vedere nediagnosticate.
  • În România, nouă din zece părinţi spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie.
  • 68% dintre cazurile de miopie sunt în rândul copiilor de până în 16 ani.

Vezi ce faci, dacă vrei să mai vezi. Problemele de vedere s-au înmulţit în ultimii ani. Marea Britanie se confruntă cu o adevărată epidemie de miopie în rândul Generației Z, cu o creștere de 46% a cazurilor. Nici în România, lucrurile nu arată mai bine.

Nouă din zece părinţi spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie sau pe fondul utilizării smartphone-urilor şi tabletelor de la vârste fragede. Copiii care stau în casă nu primesc suficientă dopamină, un factor care inhibă miopia. Cazurile grave de miopie pot duce chiar la orbire.

„Putem să prevenim prin încurajarea copiilor să petreacă mai multe activități în aer liber. Este recomandat să petreacă cel puțin două ore pe zi, acestea scăzând rata de progresie a miopiei cu 33%. De asemenea, îi încurajăm să petreacă cât mai puțin timp la focalizarea excesivă în fața device-urilor, laptop-uri, tablete, telefoane, dar și să respecte o poziție corespunzătoare. Nerespectarea distanței de lucru, la o lungime de antebraț pentru scris, citit, telefon și la o lungime de braț pentru laptop și tabletă duce la progresia miopiei”, a explicat doctorul oftalmolog Andreea Hopinca, la Aleph News.

Recomandări

ECHIPĂ LA TENIS
CE VEZI AZI?
MCGREGOR RESPINGE ACUZAȚIILE
RUSIA INTERZICE ADOPȚIA
RUSIA ATACĂ KIEV
INCIDENT LA ALEGERI

Citește și