• Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA estimează că 93 de milioane de adulți din SUA sunt expuși unui risc ridicat de pierdere a vederii.
  • Practicarea unor obiceiuri simple, zilnice, te poate ajuta să îți îmbunătățești sănătatea ochilor și să îți reduci riscul de probleme în viitor.
  • Timpul prelungit pe ecran poate provoca uscarea ochilor, dureri la nivelul gâtului și umerilor, vedere încețoșată, dureri de cap și oboseală digitală a ochilor sau sindromul vederii computerizate.

Unii oameni ar putea lua sănătatea ochilor de bună. Dar pentru alții, pierderea vederii este o problemă majoră care le întrerupe viața de zi cu zi. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA estimează că 93 de milioane de adulți din SUA sunt expuși unui risc ridicat de pierdere a vederii. Vestea bună este că există câteva strategii de bază pe care le puteți urma acum pentru a vă menține ochii în formă pentru anul care urmează.

Practicarea unor obiceiuri simple, zilnice, te poate ajuta să îți îmbunătățești sănătatea ochilor și să îți reduci riscul de probleme în viitor, relatează CNET.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Ochelari de soare

Expunerea ochilor la razele ultraviolete poate provoca daune în timp. Purtarea ochelarilor de soare poate bloca lumina UV dăunătoare, reducând riscul de boli oculare, cum ar fi cataractă, arsuri solare, cancer ocular și excrescențe în jurul ochiului, conform Academiei Americane de Oftalmologie. Ochelarii polarizați cu lentile fumurii sau gri pot oferi cea mai bună protecție împotriva razelor solare și pot reduce strălucirea.

Pauze de ecran

Timpul prelungit pe ecran poate provoca uscarea ochilor, dureri la nivelul gâtului și umerilor, vedere încețoșată, dureri de cap și oboseală digitală a ochilor sau sindromul vederii computerizate. Asociația Americană de Optometrie recomandă utilizarea regulii 20-20-20 pentru a preveni sindromul vederii computerizate. La fiecare 20 de minute, priviți ceva la cel puțin 20 de metri distanță timp de 20 de secunde.

Mișcă-ti corpul

Exercițiile regulate pot oferi beneficii pentru sănătatea ochilor, cum ar fi promovarea vaselor de sânge sănătoase și reducerea riscului de a dezvolta glaucom și retinopatie diabetică, relatează AAO. CDC recomandă cel puțin 150 de minute de activitate aerobică moderată în fiecare săptămână, plus două zile de antrenament de forță pentru mușchii tăi. De asemenea, poți practica exerciții pentru ochi pentru a reduce tensiunea și oboseala ochilor în timp ce stai la birou.

Citește și