• Cu sosirea iernii, tenul nostru intră în contact cu condiții meteorologice severe.
  • Îngrijirea corespunzătoare este esențială și trebuie să fie adaptată în funcție de perioadă.
  • Este foarte important să ai în geantă un balsam de buze și o cremă hidratantă de mâini.

Odată cu sosirea iernii, tenul nostru intră în contact cu condiții meteorologice severe, iar îngrijirea corespunzătoare devine esențială.

Teodora Predescu, dermatolog a explicat pentru Aleph News cum menținem un echilibru în fața provocărilor iernii.

„În perioada iernii trebuie să ne ajustăm un pic rutina de îngrijire. Și ar trebui să folosim, de exemplu, un produs de spălare mai blând care să fie destinat tenului normal gras sau tenului normal uscat, în funcție de nevoie și tipul de ten pe care-l avem. Trebuie să avem grijă la hidratare, este foarte important, iar crema de hidratare trebuie să fie de tip cremă dacă avem un ten uscat și tip loțiune dacă avem un ten gras și ar trebui să o utilizăm o dată sau de două ori pe zi”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Trebuie să avem grijă inclusiv de utilizarea cremei de protecție solară, pentru că ea este necesară inclusiv pe perioada iernii și ar trebui să o utilizăm la nivelul feței și mâinilor pentru că sunt zonele expuse în această perioadă. Nu trebuie să uităm de zona buzelor care se deshidratează de 10 ori mai repede decât celelalte zone ale corpului și ar trebui să folosim un balsam de buze hidratant care să conțină ingrediente hrănitoare, precum petrolatumul. Și nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm de îngrijirea zonei mâinilor care este permanent expusă la frig și la vnt și ar trebui să folosim produse de îngrijire înainte de expunerea la frig, după spălarea mâinilor și înainte de culcare”, a adăugat Teodora Predescu.

Rutina potrivită de skincare pentru un ten gras

„Dacă avem un tem gras ar trebui să folosim un produs care e destinat tenului gras, bineînțeles, o cremă de hidratare care să fie sub formă de loțiune sau de gel cremă și să o folosim alternativ împreună cu produsul pe care îl avem pentru exfolierea pielii sau cu tratamentul dermatologic pe care-l urmăm. Gelul de curățare trebuie să fie mai bând decât gelul pe care-l folosim în perioada verii, de exemplu și în loc să folosim un produs care este destinat tenului gras și care ne agresează foarte tare tenul, putem să folosim un produs mai bând, destinat tenului mixt, care nu va agresa atât de tare tenul nostru, iar tratamentul sau produsele active pe care le folosim ar trebui, cumva, utilizate mai rar,în niciun caz, nu atât de des cum le foloseam în perioada verii”.

Citește și