• Statisticile arată că majoritatea oamenilor care se lasă de fumat se îngrașă, cel puțin în prima fază.
  • În medie, creșterea în greutate este până la 5 kilograme. Pentru mulți oameni, câștigul este temporar și greutatea suplimentară este pierdută în primul an de la renunțare.

Mulți oameni constată că metabolismul lor încetinește ușor după ce au renunțat la fumat și că mănâncă mai mult decât atunci când fumau. Pierderea în greutate poate necesita un efort suplimentar din cauza schimbărilor, cum ar fi cele de metabolism și dietă.

Deși este un aspect important, potențialul de creștere în greutate nu ar trebui să ne descurajeze să renunțăm la țigări. Greutatea suplimentară poate fi pierdută, iar beneficiile de a nu fuma depășesc cu mult provocările asociate renunțării. Dacă nu te-ai lăsat încă de fumat, există strategii pentru a ține sub control creșterea în greutate după renunțare. Dacă ai renunțat deja și ești îngrijorat de creșterea în greutate, poți utiliza câteva dintre aceste strategii pentru a menține o greutate sănătoasă și pentru a te păstra în formă. 

Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Stabilește obiective realiste și ia lucrurile pe rând

Pentru a gestiona greutatea în condițiile renunțării la fumat este important să nu ai multe așteptări. Renunțarea la fumat este o muncă grea. Dacă începi o nouă dietă și alte schimbări ale stilului de viață în același timp în care te lași de fumat, ar putea fi prea mult. 

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Scopul este menținerea greutății actuale

Mai degrabă decât pierderea în greutate, încearcă să te concentrezi pe menținerea greutății actuale în timp ce gestionezi sevrajul de nicotină și primele luni ale călătoriei de renunțare. Odată ce te simți confortabil cu renunțatul la  fumat, te poți concentra și pe pierderea în greutate.

Nu neglija însă alimentația

Nu păstra înghețată în frigider, de exemplu, ci mai degrabă alegi să ieși la o înghețată atunci când îți este poftă. Să ieși în oraș când vrei ceva dulce te va ajuta să consumi cu moderație zahăr și va susține și o viață socială activă.