• Dieta paleo să mănânci doar alimente neprocesate, cum ar fi legume, nuci, semințe și carne.
  • Dr. Cordain își începe ziua cu câteva opțiuni clasice, inclusiv ouă și o selecție de fructe proaspete.
  • Ocazional, mănâncă puțină ciocolată neagră, dar în general evită dulciurile.

Dieta paleo – cunoscută și sub numele de dieta omului cavernelor, presupune să mânaci exclusiv alimente similare cu cele pe care oamenii le consumau în timpul erei paleolitice, acum milioane de ani.

Asta înseamnă să mănânci doar alimente neprocesate, cum ar fi legume, nuci, semințe și carne. Dieta presupune, de asemenea, renunțarea la pâine și paste făinoase.

Dieta paleo a fost făcută celebră de Dr. Loren Cordain, care a ajutat la popularizarea mișcării cu cartea sa din 2010 The Paleo Diet. În vârstă de 72 de ani, Cordain încă urmează zilnic o dietă paleo, la fel și soția sa.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Ce mănâncă doctorul care a pus bazele regimului oamenilor cavernelor

Ce mănâncă Cordain într-o zi obișnuită? Daily Mail a documentat cum își organizează medicul mesele și ce alege să consume în timpul dietei.

La micul dejun, Dr. Cordain a mâncat afine și un amestec de pepene galben și alte feluri de pepeni, precum și ouă și carne tocată de bizon.

Dr. Cordain își începe ziua cu câteva opțiuni clasice, inclusiv ouă și o selecție de fructe proaspete. În loc de șuncă sau cârnați ca sursă de proteine, optează pentru pește.

La prânz a mâncat midii, ficat de pui, caise și ouă. Dr. Cordian spune că ficatul de pui este un „aliment foarte bogat în nutrienți”. „Una dintre ideile din dieta paleo este că vrei să încerci să mănânci alimente care îți oferă cantitatea maximă de nutrienți pe calorie.”

„Nu mănâc una, două, trei mese pe zi”, a spus el. „De obicei, masă principală a zilei este fie micul dejun, fie cina”.

La cină, Cordian a ales cotlete de miel și salata cu roșii și avocado, alături de legume sotate: ceapă și dovlecei cu puțin piper.

Pentru deserturi, Cordian spune că: „În general, încerc să mănânc fructe ca desert”, la care poate adăuga un pahar de vin roșu. Ocazional, mănâncă puțină ciocolată neagră, dar în general evită dulciurile.

Citește și: