• Experţii de la The Dog People au aflat impactul pe care îl separarea de familie asupra cățeilor.
  • Câinii separați la vârsta de opt până la 12 săptămâni uită de fraţii de care s-au despărţit după doar doi ani, dacă trăiesc singuri.
  • Un studiu realizat în 2016 a sugerat că este posibil ca câinii să aibă o memorie episodică.

Să adopți un cățeluș poate fi un moment emoționant, dar și dificil atunci când trebuie să desparți blănosul de familia lui, la doar câteva săptămâni după naștere.

Experţii de la The Dog People au aflat impactul pe care îl are această modificare asupra căţeilor. Se pare că, în general, câinii separați la vârsta de opt până la 12 săptămâni uită de fraţii de care s-au despărţit după doar doi ani, dacă trăiesc singuri. Dar, în acelaşi timp, aceiași câini continuă adesea să îşi recunoască mamele şi după doi ani, iar mamele lor îşi amintesc adesea de ei, scrie Daily Mail.

Pentru a demonstra acest lucru, medicii veterinari au folosit la un studiu realizat în 1994 la Universitatea Queen’s, care a efectuat teste pe 10 mame şi 51 de pui de câine. 14 din 18 mame au recunoscut mirosul puilor lor.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În ciuda acestei descoperiri, medicii veterinari susţin că puii separaţi vor renunţa, fără să sufere, la relaţiile stabilite în viaţa lor dinainte de despărţirea de mama şi fraţii lor. Se crede că memoria şi emoţiile câinilor funcţionează într-un mod complet diferit faţă de ale oamenilor, ceea ce le permite să se atașeze ușor de oameni.

Un studiu realizat în 2016 a sugerat că este posibil ca câinii să aibă o memorie episodică, ceea ce înseamnă că îşi pot aminti evenimente specifice din trecut. Totuși, medicii veterinari recomandă ca puii să rămână cu familiile lor timp de opt până la 12 săptămâni după naştere. 

Citește și: