• Gabriel Bota și Rudolf Nyari pleacă la Polul Nord cu bicicleta. Împreună, cei doi vor să promoveze sportul și cititul.
  • Împreună cu Rudolf Nyari, vicepreședinte al Asociației Editorilor din România, Bota va traversa, cu bicicleta, trei țări: Finlanda, Suedia și Norvegia.
  • Bota și Nyari vor avea la ei câte o carte și vor ține un jurnal.

Știu că ești mereu pe fugă și nu ai timp. Și totuși, când ai citit ultima carte. Ce-ar fi să fii pe fugă la propriu și să îți și amintești cât de plăcut este să îți odihnești gândurile în paginile unei cărți.

Asta vrea să te inspire să faci poetul clujean Gabriel Bota. Director al Festivalului Internațional de Carte Transilvania, Gabriel Bota pleacă într-o călătorie prin care vrea să îți demonstreze că lectura și sportul merg mână în mână.

Doua biciclete, doua cărti și doi cititori. Așa poate fi caracterizată pe scurt aventura spre Cercul Polar în care pornesc în această săptămână doi clujen. Cei doi vor ajunge pe doua roți până în nordul Norvegiei , pe insula Svalbard, acolo unde estimează să ajungă pânâ pe 5 iulie.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Cursă contracronometru

Călătoria, care va fi o cursă contracronometru cu bicicleta va începe joi și se va încheia pe 5 iulie. Traseul este unul dificil, cu start în Helsinki și cu final în Insula Svalbard, în oceanul Arctic. Nu va merge singur, ci împreuna cu Rudolf, un alt pasionat al carților și al mișcării în aer liber.

Împreună cu Rudolf Nyari, vicepreședinte al Asociației Editorilor din România, Bota va traversa, cu bicicleta, trei țări: Finlanda, Suedia și Norvegia. 1599 de kilometri împărțiți în șapte etape. De acolo, cei doi vor lua un avion până la insula Svalbard, situată la jumătatea distanței dintre Norvegia și Polul Nord.

Sunt antrenamente specifice pe care le-am făcut de multă vreme, noi suntem doi sportivi amatori, dar una dintre părțile foarte dificile ale traseului, unul fff dificil, pt că așa l-am și ales, este faptul că îl facem contratimp” , spune Gabriel Bota.

De asemenea, Rudolf Nyari vicepreședintele asociației FICT, spune: Pe lângă partea fizică și de sport și de bicicletă, vom lua fiecare câte o carte și vom citi fiecare câte o carte, vom avea un jurnal pe zi cu ceîntâmplă în fiecare zi acolo în funcție de condiții” .

Gabriel Bota nu este la prima aventură de acest gen. Acum cinci ani a pedalat singur 40 de zile pe un traseu de 4884 km prin 10 țări, a citit 10 cărți, a vizitat la ei acasă 10 autori și a convins peste 17.000 de oameni să citească și să facă sport.