• Taekwondo, un sport considerat artă.
  • Pentru unii este un sport de tactică, pentru alţii este un sport de autoapărare.
  • Dacă vrei să faci performanță, e bine să știi din start că Taekwondo cere sacrificii.

Când vrei să faci mișcare ai multe opțiuni, de la fitness până la activități în aer liber. Sunt însă și sporturi mai puțin știute, care s-ar putea să te atragă.

Spre exemplu Taekwondo, un sport considerat artă. E un antrenament care te disciplinează. Înveți tehnici utile în viața de zi cu zi, de la aranjarea ţinutei, până la strângerea de mână și mișcări de autoapărare.

Pentru unii este un sport de tactică, pentru alţii este un sport de autoapărare. Antrenorul Narcis Şerban vede în Taekwondo un stil de viaţă. Pregăteşte 40 de sportivi din Iași.

Recomandări

ROMÂNII, CONSUMATORI DE PRODUSE BIO
IOHANNIS MERGE LUNI LA PARIS
UN AVIATOR ȘI-A DAT FOC ÎN SEMN DE PROTEST
LUKAȘENKO VREA UN NOU MANDAT
DU-MĂ, TRENULE!
PISICA ÎȚI POATE ADUCE SCHIZOFRENIE

Pentru performanţă ideal ar fi de la 7-8-9 ani pentru că copilul conştientizează ceea ce-i cerem noi. Am părinţi care fac sport alături de copii, mai ales pentru ei, pentru sănătatea lor, nu pentru performanţă. Şi la 80-90 de ani poţi să vii” , spune Șerban.

Dacă vrei să faci performanță, e bine să știi din start că Taekwondo cere sacrificii. Trebuie să-i dedici timp și să îți depășești anumite limite. Antrenamentele la sală au loc de două sau de trei ori pe săptămână
și pot fi extrem de solicitante. Uite ce plan de antrenament are Irina.

Mi-ar plăcea să vin de trei ori pentru că antrenamentul înseamnă evoluţie, dar câteaodată corpul se resimte şi trebuie şi un pic de liber, iar weekend-ul îl rezerv pentru odihnă” , spune Irina.