• O nouă cercetare spune că cea mai eficientă tehnică de a calma un copil care plânge este să-l duci la plimbare timp de cinci minute.
  • Strategia de liniștire a fost derivată din experimentele efectuate în Japonia și Italia.
  • Studiul a recrutat 21 de perechi mamă-bebeluș cu vârste cuprinse între 0 și 7 luni.

Majoritatea părinților cunosc frustrarea de a încerca să liniștească un copil care plânge, mai ales în mijlocul nopții. Oamenii de știință spun că au ajuns la o abordare care crește șansele de a vă face copilul care plânge să se calmeze – și să doarmă.

După ce părinții filmați încearcă să-și calmeze bebelușii plângăcioși, soluția vine prin intermediul unei perechi de numere magice – cinci și opt. Descoperirile publicate în revista Current Biology descompun formula de bază pentru a face să adoarmă un bebeluș care plânge mult.

  1. Plimbă-te ținându-l în brațe timp de cinci minute, fără opriri sau mișcări bruște
  2. Stai jos în timp ce îl ții în brațe încă cinci până la opt minute înainte de a-l culca la culcare
    Acest lucru a arătat că nu numai că purtarea în brațe a oprit plânsul, dar a și provocat somnul, a declarat autorul principal, Dr. Kumi Kuroda, de la Centrul Riken pentru Știința Creierului din Saitama, Japonia.

„Am crescut patru copii, dar nici măcar eu nu am putut prevedea rezultatele cheie ale acestui studiu până când nu au apărut datele statistice”, a spus ea.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cercetarea, care este exploratorie și trebuie confirmată pe eșantioane mai mari, s-a bazat pe 21 de perechi mamă-copil din Japonia și Italia. Cercetătorii au folosit un aparat ECG pentru bebeluși și camere video pentru a compara în mod sistematic schimbările în ritmul cardiac și în comportament la clasificarea a patru abordări diferite pentru a calma un copil care plânge. Acestea au implicat ținerea bebelușului în poziție așezată, așezarea acestuia într-un pătuț, ținerea în brațe în timp ce se plimba sau legănarea acestuia într-un cărucior.

Datele din timpul acestor activități au fost înregistrate de la bebeluși care plângeau, care erau treji și calmi sau care dormeau. Măsurarea bătăilor inimii le-a permis cercetătorilor să disece efectul fiecărei microactivități. Cercetătorii au descoperit că bebelușii erau extrem de sensibili la toate mișcările mamelor lor, cum ar fi faptul că ritmul cardiac creștea atunci când mamele se întorceau sau când se opreau din mers.

Pe baza constatărilor lor, Dr. Kuroda a declarat că protocolul recomandat pentru liniștirea și promovarea somnului este de a ține copilul în brațe și de a-l plimba cinci minute, apoi de a-l așeza și de a-l ține în brațe timp de încă cinci până la opt minute, înainte de a-l adormi.

Deși studiul nu abordează motivul pentru care copilul plânge excesiv, cercetătorii spun că ar putea oferi o soluție care poate ajuta părinții nou-născuților. Autorii lucrării au declarat că speră că această descoperire ar putea fi benefică pentru părinții stresați, în special pentru cei fără experiență.