• Arheologii au descoperit o sabie octogonală perfect conservată, într-un sit funerar din Bavaria, Germania.
  • Sabia, care datează de peste 3.000 de ani, din epoca mijlocie a bronzului, este o raritate datorită mânerului său octogonal realizat integral din bronz.
  • Descoperirea este însoțită de un mormânt ce conține rămășițele a trei persoane, un bărbat, o femeie și un tânăr, îngropate cu diverse obiecte funerare.

Arheologii au descoperit în landul Bavaria, Germania, o sabie octogonală perfect conservată, datând de acum peste 3.000 de ani, într-un sit funerar. Această descoperire rară a fost făcută într-un mormânt din Donau-Ries și se crede că sabia a fost lăsată acolo ca un cadou funerar, relatează CNN.

Sabia, cu un mâner octogonal realizat din bronz, este considerată a fi din epoca mijlocie a bronzului, datând de la sfârșitul secolului al XIV-lea î.Hr. Importanța acestei descoperiri constă în faptul că o astfel de sabie, cu mâner integral din bronz, este extrem de rară.

„Sabia și înmormântarea trebuie încă examinate pentru ca arheologii noștri să poată clasifica mai precis această săpătură”, a declarat profesorul Mathias Pfeil, șeful Biroului de Stat Bavarez pentru Conservarea Monumentelor

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Starea de conservare a sabiei este excepțională și reprezintă o raritate în domeniu.

Cercetătorii consideră că sabia a fost folosită ca armă, întrucât centrul de greutate din partea din față a lamei indică o echilibrare optimă pentru tăiere. Mormântul în care a fost găsită sabia conținea rămășițele a trei persoane: un bărbat, o femeie și un tânăr, îngropați la scurt timp unul după altul. Relația dintre cei trei nu este cunoscută, dar au fost înmormântați alături de o varietate de obiecte funerare semnificative.

Citește și: