• Madonna şi-a scos la licitaţie fotografiile erotice.
  • Fotografiile conţin scene cu Madonna dezbrăcată, în ipostaze erotice. 
  • Pentru a le face autentice, fiecare fotografie imprimată va fi semnată de Madonna şi fotograful de modă Steven Meisel.

Christie’s, renumita casă de licitații „de încredere pentru expertiza licitațiilor live și online”, a anunțat că vor fi scoase la licitație, pentru prima dată, printuri ale fotografiilor din cartea „Sex” din 1992, publicată de Madonna, scrie People.

„Christie’s are plăcerea de a anunța participarea sa la celebrarea aniversară în curs de desfășurare inițiată de Madonna și Saint Laurent prin reeditarea SEX, cartea de fotografie revoluționară din 1992 a Madonnei și a lui Steven Meisel”, se arată într-o declarație împărtășită pe site-ul Christie’s.

„Ca parte a proiectului, Christie’s va prezenta Madonna x Meisel – The Sex Photographs o licitație de peste 40 de lucrări, în cadrul unei vânzări live care va avea loc la New York pe 6 octombrie 2023″ , continuă comunicatul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cântăreața în vârstă de 64 de ani a sărbătorit anunțul împărtășind fragmente din fotografii pe Instagram. Ea a explicat, de asemenea, în legendă, că încasările din licitație vor fi în beneficiul organizației sale caritabile Raising Malawi, o organizație non-profit „dedicată transformării vieții copiilor din Malawi prin sănătate, educație și sprijin comunitar”.

Ea a adăugat: „Dovada că marile cauze pot muta munții din loc.”

Cartea de cafea a fost lansată la o zi după ce Madonna a lansat cel de-al cincilea album de studio, Erotica, în octombrie 1992. Acesta a petrecut trei săptămâni în fruntea listei New York Times Best Seller. Cartea a inițiat conversații despre autoexprimarea sexuală în anii ’90 și este adesea considerată un punct de cotitură în cariera ei.

Declarațiile date de Madonna

În octombrie anul trecut, ea a început sărbătorirea aniversării cărții prin împărtășirea unei declarații pe Instagram Story, în care i-a numit pe cei care au făcut-o de rușine din punct de vedere sexual, în timp ce a împuternicit o nouă generație de vedete.

„În urmă cu 30 de ani am publicat o carte numită S.E.X., pe lângă fotografii cu mine goală, erau fotografii cu bărbați sărutând bărbați, femei sărutând femei și eu sărutând pe toată lumea”, a început ea. „De asemenea, am scris despre fanteziile mele sexuale și am împărtășit punctul meu de vedere despre sexualitate într-un mod ironic”.

Aceasta continuă: „Mi-am petrecut următorii câțiva ani fiind intervievată de oameni cu vederi înguste care încercau să mă facă de rușine pentru că m-am emancipat ca femeie. Mi s-a spus că sunt o…, o vrăjitoare. Acum, Cardi B poate cânta despre WAP-ul ei. Kim Kardashian poate apărea pe coperta oricărei reviste, iar Miley Cyrus poate intra ca o minge de demolat.”

În luna următoare, cântăreața din „Vogue” a readus imaginile la viață și cu o reeditare exclusivă în 800 de exemplare a unei ediții limitate a cărții, pe lângă o expoziție curatoriată de ea însăși și de Anthony Vaccarello la Saint Laurent’s Rive Droite în cadrul Miami Art Basel.

Citește și: