• Nike și designerul Martine Rose propun o colecție care sfidează normele tradiționale de gen.
  • Ținutele unisex sunt concepute pentru a fi purtate în afara terenului de către jucătoarele de la Cupa Mondiala feminina FIFA.
  • Scopul colecției este de a „reduce decalajul de gen in ceea ce privește croiala gândita si realizată pentru sportul feminin”, spune Nike într-un comunicat.

Nike și designerul Martine Rose propun o colecție care sfidează normele tradiționale de gen. Brand-ul, care s-a concentrat până acum pe îmbrăcăminte sportivă, a pregătit o colecție de haine semi-formale, unisex, pentru femei, bărbați și persoane non-binare.

Colaborarea Nike x Martine Rose include o jacheta de costum, o pereche de pantaloni, un trench și o cămașa, inspirate de croitoria designerilor britanici. Ținutele unisex sunt concepute pentru a fi purtate în afara terenului de către jucătoarele de la Cupa Mondiala feminina FIFA.

Deși multe branduri sportive, de la Adidas la Lululemon, investesc în îmbrăcăminte de performanta pentru femei, noua colecție Nike este prima conceputa exclusiv pentru momentele din afara terenului de fotbal.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Scopul colecției este de a „reduce decalajul de gen in ceea ce priveste croiala gandita si realizata pentru sportul feminin”, spune Nike într-un comunicat.

Piesele vestimentare vor fi disponibile exclusiv pe Martine-Rose.com începând cu 25 iulie, la cinci zile dupa ziua de deschidere a Cupei Mondiale din Australia, si pe Nike.com, in aplicația Snkrs si in anumite magazine Nike începând cu 27 iulie 2023.

Pe langa costum, trench si o cămașa, colecția vine si cu accesorii, inclusiv șosete, mânuși si ochelari de soare. Nike x Martine Rose prezinta și noua iterație a modelului de pantofi Nike x Martine Rose Shox Mule MR 4, inspirată de tricourile portarilor din anii 1990.

Citește și