• Fiica unei însoțitoare de bord și a unui pilot de la Austrian Airlines participa des la călătoriile părinților ei.
  • O fotografie din copilărie îi amintește mereu de momentele de la înălțime.
  • Ani mai târziu, fata care lucrează în prezent ca stewardesă, s-a gândit să recreeze poza cu ajutorul colegilor ei de muncă.

Când Gloria Fila era copil, avioanele erau pentru ea o a doua casă. Acum, ea este stewardesă.

Fiica unei însoțitoare de bord și a unui pilot de la Austrian Airlines participa des la călătoriile părinților ei. „Eram mereu entuziasmată”, a povestit Fila pentru CNN Travel. „Nu-mi amintesc niciun moment în care mi-a fost frică în avion”.

Când tatăl Filei nu avea zboruri comerciale, își plimba fiica de plăcere cu avioanele private.

Recomandări

ATENȚIE, CIP DEFECT
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE

„Întotdeauna mă lua cu el”, își amintește Fila. „Și întotdeauna ceream în mod special să fac acrobații cu avionul, pentru că îmi plăcea atât de mult și era cel mai bun lucru”.

Fotografia de mai jos a fost făcută în 1999, cu puțin timp înainte ca Fila și familia ei să se îmbarce în avion pentru a se întoarce în orașul lor natal, Viena, Austria.

În prim-plan se află Fila, îmbrăcată într-o rochie cu carouri albastre. Fetița trage după ea o valiză galbenă în forma lui Winnie in the Pooh. „Este una dintre fotografiile noastre de familie preferate”, spune Fila.

Fila în prezent

Fila are acum 26 de ani, iar când se gândește la dragostea ei pentru aviație, această fotografie îi vine în minte. Pentru că avea o vârstă prea fragedă, nu își amintește momentul exact în care a fost făcută fotografia.

„Îmi amintesc părți din această călătorie, pentru că unul dintre părinții mei era acolo la datorie, așa că celălalt zbura cu mine acolo”, spune Fila. „Am amintiri foarte frumoase din această excursie, chiar dacă eram atât de mică”.

Când Fila a absolvit facultatea, s-a angajat la o bancă din Austria. Fila a decis că este „foarte important” să încerce să lucreze mai întâi într-un alt domeniu, pentru a verifica, după cum spune ea. După un an și jumătate, Fila și-a spus: „Bine, asta este, voi renunța la slujba mea de birou. Și mă voi dedica în sfârșit la ceea ce îmi place cu adevărat”. „Și atunci am decis să devin însoțitor de bord”, își amintește Fila.

„Avioanele au fost cel mai prezent lucru din viața mea. Până în ziua de azi, chiar îmi place cu adevărat, asta este ceea ce face ca munca mea, pentru mine, să fie foarte specială”, spune Fila.

După câteva luni de muncă, Fila a avut o idee. Urma să recreeze fotografia, 23 de ani mai târziu, cu ajutorul colegilor ei de echipaj. La sfârșitul unei ture, într-o zi, Fila le-a arătat câtorva colegi de-ai ei poza originală și i-a rugat să realizeze o versiune actualizată.

„Când, în sfârșit, faci sau găsești ceea ce iubești cu adevărat – nu există un sentiment mai bun decât acesta, în opinia mea”, a spus ea.

Fila a trimis fotografia recreată familiei sale, care a fost încântată de ea. Părinții ei, despre care Fila spune că sunt „super susținători” în ceea ce privește trecerea ei în domeniul aviației, au fost deosebit de încântați de această recreare a uneia dintre fotografiile lor preferate cu fiica lor.

De fiecare dată când Fila se urcă la bordul unui avion Austrian Airlines se gândește la acea fotografie din copilărie.

Citește și