• Radu leca este psiholog și spune că în primul rând acest trend este o izolare socială.
  • Radu Leca: Cei care nu își găsesc perechea cred că nimeni nu e îndeajuns de bun pentru ei.
  • Nora Neghină e psiholog și spune că dacă acest lucru te face să te simți bine, atunci fă-o!

Ești single? Nu-i nicio problemă! Ai timp să-ți găsești jumătatea. Dar cât de îngrijorător este acest lucru? Tinerii de azi cu greu își găsesc jumătatea, încearcand să păcălească internetul, că ar avea relații frumose. Psihologii spun că, fără doar și poate, e o formă de anxietate.

Ce spun psihologii? Cât de gravă e situația?

Unii își trăiesc în online o altă viață. Am discutat întâi cu Radu Leca psiholog și fondatorul revistei UltraPsihologie, și spune că: în primul rând acest trend este o izolare socială. E principalul factor de atragere a anxietății, atât pentru adolescenți, cât și pentru tinerii adulți.

Anxietatea socială reprezintă principala formă de manipulare și transformare în rău a adolescenților. Faptul că ei nu își găsesc o pereche care să corespundă idealurilor, se conectează cu o idee veche. „Nimeni nu este îndeajuns de bun pentru mine.” Și atunci, aici vorbim de o îndepărtare de realitate.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Cu cât subiectul se îndepărtează de realitate, cu atât el găsește, datorită online-ului, faimă pentru o scurtă durată. Ulterior, întorcându-se în realitate, constată cu dezamăgire, că este doar o persoană singură și anxioasă. Totuși, Nora Neghină, psiholog și psihoterapeut spune că: dacă această modalitate te face să te simți bine, atunci fă-o!

Ea te mai sfătuiește să nu te lași copleșit de această stare, sau de aceste gânduri. Nu ai un iubit sau o iubită, în schimb ai priteni, frați, colegi și oameni care te pot susține cu un gând și un sfat, în orice situație. Mai mult decât atât. Fă ceva pentru tine. Dă o petrecere, ieși în oraș, du-te la un Spa sau mergi la plimbare în natură. Tu ești totul pentru tine!

Citește și