• Ipogamie: Tot mai multe femei se căsătoresc cu bărbați mai puțin educați.
  • Studiul făcut de Wisconsin University arată că proporția acestor cupluri a crescut cu 47%.
  • Fenomenul arată o schimbare de mentalitate, în care relația contează din ce în ce mai mult.

Ce e nou în relații? Femeile schimbă regulile jocului, aleg parteneri cu mai puțină școală, dar cu potențial real financiar. Ipogamia nu mai e o excepție, ci este noua realitate a cuplurilor moderne. Nu e despre diplome, ci despre alegeri și echilibru emoțional, dar și financiar. Chiar dacă bărbații nu au urmat facultatea, femeile sunt predispuse să susțină drumul acestora în viață. În spatele acestor cupluri e mai mult decât pare, Un studiu al Univerității Wisconsin arată că proporția cuplurilor mixte de acest fel a crescut în ultimii ani cu 47%.

De ce femeile educate aleg bărbați fără facultate?

Marius Luican, sociolog: „În cercetarea pieței comerciale, o observăm de mulți ani. Există un proces continuu, masculinizarea femeilor. Dorința de a fi din ce în ce mai puternice, independente, a făcut ca unele categorii de consum să pornească de la categorii 100% masculine. Astăzi, pot exista unele categorii mixte. Femeia simte nevoia să-și controleze viața, relația, pentru care alege adesea un partener mult mai tânăr, cu pregătire inferioară”.

Cum este împărțită puterea în relație?

Marius Luican: „O are acel membru al cuplului care a fost ales de cuplu. Există relații în care partea dominantă este masculină, în mod tradițional. Există relații care încep cu o putere aparținând unuia dintre membri, după care se schimbă, trece de la un membru la altul. Puterea este structurată pe diferite niveluri, există decizii care aparțin bărbatului, există decizii care aparțin femeii.

Recomandări

TRAGEDIE LA FESTIVAL
RESTRICȚII ÎN CAPITALĂ
PACEA DE GRANIȚĂ
AUTOCRITICA TE DISTRUGE
BRAND-URI, NU ȘEFI!
SCRISOAREA DE PE TITANIC

Cert este că femeile au început să fie un jucător mult mai puternic în această diviziune a rolurilor în cuplu în ultimii ani, dar excepții există tot timpul. În cele din urmă, fiecare cuplu își configurează relația așa cum este cea mai satisfăcătoare, astfel încât să răspundă nevoilor ambilor membri ai cuplului”.

Citește și