• Inițiativa, numită Love Better, a primit 4 milioane de dolari.
  • Costul va fi alocat pe trei ani.
  • 68% dintre cei chestionați au spus că despărțirile i-au determinat să se confrunte cu depresie, comportamente sexuale riscante, violență sau gelozie.

Noua Zeelandă se angajează să îi ajute pe adolescenți să facă față despărțirilor. Anunțată miercuri, noua inițiativă guvernamentală va avea ca scop să-i ajute pe tinerii din țară prin despărțirile lor, prin „dezvoltarea unor atitudini pozitive și de-a lungul vieții pentru a face față rănilor”, scrie Mashable.

Inițiativa, numită Love Better, a primit 4 milioane de dolari de la Ministerul Dezvoltării Sociale din țară. Costul va fi alocat pe trei ani.

Priyanca Radhakrishnan, ministrul asociat pentru Dezvoltare Socială și Ocuparea Forței de Muncă, a declarat că 1.200 de tineri neozeelandezi intervievați au spus guvernului „au nevoie de sprijin pentru a face față despărțirilor”, acestea fiind considerate „o provocare comună”. 68% dintre cei chestionați au spus că despărțirile i-au determinat să se confrunte cu depresie, comportamente sexuale riscante, violență sau gelozie.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Strategia campaniei are rădăcini în promovarea siguranței și de relații egale. Scopul este de a sprijini adolescenții în identificarea și evitarea abuzului, în cele din urmă învățând cum să iubească mai bine. Această inițiativă a fost dezvoltată alături de tineri, experți în sănătate mintală și oficiali guvernamentali.

„Love Better, care le cere tinerilor să dețină sentimentele, este o campanie de prevenire primară care prezintă tineri care împărtășesc povești reale pentru a-și ajuta colegii care ar putea trece prin experiențe similare”, a spus Radhakrishnan. Campania include imagini reale ale tinerilor care povestesc despre experiența despărțirilor, conținutul fiind postat pe rețelele sociale.

Citește și: