• Fenomenul a apărut inițial pe rețelele de socializare din America.
  • Mișcarea a apărut în urmă cu 6 ani, pe grupul Red Pill de pe Reddit.
  • Mișcarea a apărut în timpul pandemiei, pe baza singurătății.
  • Femeile câștigă bani și conduc afaceri prin conturile lor.

Mișcarea „trad wives”, adică soții tradiționale, câștigă teren în Social Media. Influencerii de modă, stil de viață și sport sunt deja cunoscuțo, însă, dacă sapi mai adânc în online, descoperi că există femei care vor să revină la normele tradiționale de gen în stilul anilor ’50.

Fenomenul „trad wives” a apărut pe platformele de socializare din America în urmă cu 6 ani, când a câștigat popularitate pe Reddit, pe un grup numit Red Pill, iar apoi s-a extins pe alte platforme de social media ca Instagram. „Căutările au explodat în timpul pandemiei. Ca și în cazul altor forme de „radicalizare”, ele au înflorit prin sentimentul de izolare al oamenilor”, spune o cercetătoare de la Institutul pentru Dialog Strategic din Londra.

Deși promovează valorile tradiționale, adevărul este că femeile câștigă bani și conduc afaceri prin conturile lor de socializare. Mișcarea a ajuns și în Marea Britanie, unde este mai populară decât în Uniunea Europeană. În Franța, conturile lor au doar câteva sute de urmăritori, comparativ cu cele din Marea Britanie și America, spune cercetătoarea.

Recomandări

O NOUĂ MISIUNE NASA
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ

Citește și: