• Bumble a lansat o nouă opțiune pe bază de A.I. numită Deception Detector.
  • Aceasta identifică și elimină în mod automat profilele false, dar și acțiunile de tip „spam” și „scam”.
  • Profilurile false și riscul de escrocherii sunt principalele preocupări ale utilizatorilor Bumble.

Bumble a anunțat că lansează o nouă funcție bazată pe inteligență artificială, conform Tech Crunch. Aceasta este concepută pentru a ajuta la identificarea spam-ului, a escrocheriilor și a profilurilor false. Noul instrument, numit Deception Detector, își propune să ia măsuri asupra conținutului rău intenționat înainte ca utilizatorii să-l descopere vreodată.

În timpul testărilor, Bumble a descoperit că instrumentul a putut bloca automat 95% dintre conturile care au fost identificate ca „spam” sau „scam”. În primele două luni de la testarea instrumentului, Bumble a constatat că numărul de rapoarte făcute de utilizatori în legătură cu spam-ul, escrocheriilw și conturile false a scăzut cu 45%. Deception Detector vine, astfel, în ajutorul echipei de moderare de la Bumble.

Lansarea noii caracteristici a venit după ce cercetările interne Bumble au arătat că profilurile false și riscul de escrocherii sunt principalele preocupări ale utilizatorilor atunci când se întâlnesc online, spune compania. Cercetarea a mai arătat că 46% dintre femei și-au exprimat anxietatea față de autenticitatea potrivirilor lor online în aplicațiile de întâlniri.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Bumble și A.I.

„Bumble Inc. a fost fondată cu scopul de a construi relații echitabile și de a da puterea femeilor să facă prima mișcare, iar Deception Detector este cea mai recentă inovație a noastră, ca parte a angajamentului nostru continuu față de comunitatea noastră, ” a declarat CEO-ul Bumble, Lidiane Jones. „Cu un accent dedicat experienței online a femeilor, recunoaștem că în era A.I., încrederea este mai importantă ca niciodată.”

Noul instrument este cea mai recentă caracteristică A.I. a aplicației, concepută pentru a face aplicația mai sigură. În 2019, Bumble a introdus o funcție, „Private Detector”, care estompează automat imaginile nud și le etichetează ca atare în chat-uri.

Bumble folosește, de asemenea, inteligența artificială în Bumble For Friends, aplicația dedicată a companiei pentru găsirea de prieteni. Aplicația a lansat recent sugestii despre cum să spargi gheața bazate pe inteligență artificială. Aceste sugestii îi ajută pe utilizatori să scrie și să trimită un prim mesaj pe baza profilului celeilalte persoane.

Riscurile din online

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a raportat anul trecut că escrocheriile romantice le-au costat pe victime 1,3 miliarde de dolari în 2022. Raportul a afirmat că, deși escrocii folosesc adesea aplicații de întâlniri pentru a viza oamenii, este mai frecvent ca oamenii să fie vizați prin mesaje private pe platformele de Social Media. De exemplu, 40% dintre persoanele care au pierdut bani din cauza unei escrocherii romantice au spus că contactul a început pe rețelele sociale, în timp ce 19% au spus că a început pe un site web sau pe o aplicație.

Citește și: