• Papa Francisc a petrecut o prima zi de odihnă după operația abdominală, iar recuperarea sa postoperatorie a decurs conform așteptărilor.
  • Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, ține o dietă lichidă și a fost suficient de bine pentru a primi împărtășania și a da un telefon.
  • Papa Francisc a fost supus miercuri unei operații de trei ore care s-a derulat fără complicații într-un spital din Roma pentru a repara o hernie.

Papa Francisc a petrecut o prima zi de odihnă după operația abdominală, iar recuperarea sa postoperatorie a decurs conform așteptărilor, cu analizele de sânge și nivelurile respiratorii stabile, a anunțat joi seară Vaticanul, scrie Reuters.

Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, ține o dietă lichidă și a fost suficient de bine pentru a primi împărtășania și a da un telefon, se arată în comunicat, al doilea buletin medical al zilei.

Papa Francisc a fost supus miercuri unei operații de trei ore care s-a derulat fără complicații într-un spital din Roma pentru a repara o hernie, despre care medicii au spus că a avut un succes suficient încât să nu-i afecteze activitatea și deplasările externe în viitor.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Buletinul medical de dimineață spunea că Francisc se afla într-o stare generală bună, este alert și respiră spontan, iar rezultatele testelor de rutină erau bune.

El a telefonat mamei unui băiat pe care îl botezase în secția de copii a spitalului, în urmă cu un an, pentru a-i mulțumi pentru urările de însănătoșire pe care i l-a trimis familia, a spus Vaticanul.

Doctorul Sergio Alfieri, chirurgul care a condus echipa care l-a operat pe Papă la spitalul Gemelli din Roma, a declarat miercuri că Francisc a reacționat bine la anestezia generală și că se aștepta să fie spitalizat între cinci și șapte zile.

Medicul a avertizat însă că, deşi puternic, Papa este în vârstă şi a avut recent o bronşită, aşa că vor fi luate lua toate măsurile de precauţie necesare în ceea ce priveşte momentul externării.

Vaticanul a declarat că toate audiențele private și generale ale Papei au fost anulate până pe 18 iunie, ca măsură de precauție. În timpul în care a fost internat în 2021 la același spital din Roma, Francisc a rostit tradiționala rugăciune de duminică de pe un balcon de la etajul 10 unde se află salonul dedicat papilor.

Citește și

Fenomenul meteorologic El Niño, de încălzire a planetei, a revenit în forță

Johnny Depp cântă în această seară cu trupa Hollywood Vampires la Romexpo

Cercetătorii prezintă o nouă metodă de transplant de inimă care ar putea salva milioane de vieți