• Mama lui Charles al III-lea, regina Elisabeta a II-a, a devenit regină în februarie 1952, după moartea regelui George al VI-lea.
  • Regele va merge în Africa de Est înainte de a-și reorganiza vizita în Franța.
  • Acesta plănuiește să pornească într-o vizită emoționantă în Kenya la sfârșitul acestui an.

Este așteptat ca Regele Charles al III-lea să meargă în Africa de Est. Călătoria îi va reaminti cu siguranță despre mama sa, Elisabeta a II-a, deoarece acolo aceasta a devenit regină, la vârsta de 25 de ani, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, în februarie 1952, scrie Daily Mail.

O persoană din interior a declarat: „Va fi un moment emoționant. Inevitabil, va fi o amintire a tinerei sale mame, la începutul domniei sale. Acum, el se află la începutul domniei sale, dar are și avantajul experienței”.

Prima vizită oficială din timpul domniei sale a fost amânată de guvernul francez, pe fondul unor revolte de amploare, ca răspuns la planurile lui Emmanuel Macron de a crește vârsta de pensionare. În cele din urmă, regele și regina Camilla au reușit să încheie doar a doua etapă a itinerariului lor, care a fost o călătorie în Germania.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

O sursă a declarat: „Planurile sunt puse la punct pentru ca Regele să meargă în Kenya în cursul acestui an. El vrea să viziteze Commonwealth-ul”. Națiunea est-africană ocupă un loc unic în istoria regală, deoarece prințesa Elisabeta, pe atunci prințesă, se afla într-o vizită oficială în această țară împreună cu prințul Philip, când a aflat că tatăl ei a murit în primele ore ale zilei de 6 februarie 1952, iar ea a urcat pe tron.

Anul viitor va participa la reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth din Samoa și va vizita Australia și Noua Zeelandă. Palatul Buckingham a refuzat să comenteze cu privire la viitoarele vizite în străinătate.

Citește și