Rusalii 2021. Ce nu ai voie să faci de Pogorârea Sfântului Duh

Manastirea Cheia, jud Prahova. Keywords: credinta, religie, ortodoxie, ortodoxism, calugari, chilie, biserica, rugaciune, iarna, peisaj, arhitectura, evlavie, romania, Tara Romaneasca, montan, cultura, alb, turle, turla, viata monahala, Ciucas, Munti, pictura, fresca, fresce,

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care celebrează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se sărbătorește în fiecare an la 50 de zile după Înviere lui Isus Hristos.

Tradiţii pentru Pogorârea Duhului Sfânt

În unele zone ale ţării, în sâmbăta Rusaliilor se împart oale împodobite cu flori şi cu un colac deasupra, pentru pomenirea morţilor. În duminica Rusaliilor, se împart farfurii frumos împodobite pentru cei vii.

Potrivit superstițiilor din popor, de Rusalii este bine să porți asupra ta frunze de nuc sau de tei, sfințite la biserică, pentru a fi ferit de spiritele rele.

În multe zone din țară, în cea de-a doua zi de Rusalii, există obiceiul „spălatului pe picioare” cu pelin. Se crede că această practică are rolul de a aduce sănătate și de a feri de spiritele rele.

Una dintre superstițiile legate de Rusalii, la fel ca și de alte sărbători creștine, este aceea că nu trebuie să speli și nici să muncești în aceste zile. De Rusalii nu se intră nici în vie, nu se merge în locuri pustii, pe lângă păduri sau fântâni, deoarece, conform miturilor populare, te poți întâlni cu spiritele rele.

Exit mobile version