• În București te tunzi gratuit, dacă vii cu o donație pentru cei mai puțini norocoși
  • O duminică pe lună binevoitorii se pot tunde pe gratis
  • Ei au reușit să strângă o comunitate a faptelor bune
  • Oamenii donează și fără a apela la ajutorul hairstyliștilor

În București, te tunzi gratuit, dacă vii cu o donație pentru cei mai puțini norocoși. Patronii salonului sunt Elena și Dan, care s-au întors din Elveția, unde au stat mai mulți ani.

Chiar dacă nu sunt cele mai bune vremuri pentru afaceri, ei au reușit să strângă o comunitate care face fapte bune.

„O duminică pe lună în care oamenii să se tundă gratis, aducând ce le este lor la îndemână: ulei, zahăr, alimente neperisabile sau haine care sunt purtabile. Noi am pus pe Facebook unde s-au donat, la biserici, la asociații.”

Nu toți vor să se tundă în schimbul donațiilor. Unii vor să facă pur și simplu un bine. Magda, spre exemplu, a ieșit prin cartier la cumpărături
și a trecut pe la salon. Nu să se coafeze, ci să facă o bucurie altora.”
, menționează Elena Chiriță, antreprenor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Și au succes. Oamenii vin și donează, unii dintre ei și fără a apela la ajutorul hairstylistilor.

„Este a doua oară când venim să donăm. De data aceasta am adus scutece și niște haine pe care le-am găsit pe acasă făcând curățenie în dulap, data trecută am adus și de copii.”, ne spune Magda, donatoare.

Alexandra a făcut o vizita la centrul asociației „Ana și Copiii”. Acolo e deschis un târg caritabil cu tablouri puse la vânzare. Banii se vor duce la plata utilităților centrului cu peste 200 de copii.

„Este o dublă bucurie pentru că pot să contribui și îmi luminez și eu sufletul cu toate lucrurile frumoase pe care artiști plastici le-au făcut și le-au donat asociației. Îmi plac foarte mult bujorii și de aceea am ales un tabloc cu bujori.” , a spus Alexandra.