• Serialul de succes al Netflix, Wednesday a fost unul dintre cele mai mari succese ale streamer-ului din 2022, atrăgând milioane de telespectatori de la data lansării sale, în noiembrie anul trecut.
  • Flavian Dobre a lucrat la producție și acum organizează vizite ghidate în studiouri.
  • O mulțime de peisaje naturale românești au fost folosite pentru acest serial și este o binecuvântare pentru turismul românesc să pună în valoare aceste locuri.

Serialul de succes al Netflix, Wednesday a fost unul dintre cele mai mari succese ale streamer-ului din 2022, atrăgând milioane de telespectatori de la data lansării sale, în noiembrie anul trecut. Până în prezent, a depășit 1,2 miliarde.

Fanii vor fi încântați să afle că serialul a fost reînnoit pentru un al doilea sezon și că este posibil să viziteze orașul fantomă Jericho și Academia Nevermore – platouri filmate în studiourile Buftea din România, la o aruncătură de băț de București.

Flavian Dobre a lucrat la producție și acum organizează vizite ghidate în studiouri: A fost o producție consistentă, care a durat peste opt luni de filmare și în care au fost implicați oameni frumoși: oameni care au reînviat, care au dat întâietate cinematografiei românești și care au făcut ca totul să se întâmple aici, la Studiourile Buftea, un loc care are o încărcătură emoțională, cinematografică și culturală foarte puternică.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

O mulțime de peisaje naturale românești au fost folosite pentru acest serial și este o binecuvântare pentru turismul românesc să pună în valoare aceste locuri. Un operator turistic a estimat recent o creștere de 55% a gradului de ocupare a hotelurilor din jurul Bucureștiului, datorită afluxului de turiști români, europeni și non-europeni după ce episoadele au început să fie difuzate pe Netflix.

Numeroși tehnicieni, figuranți și actori au luat parte la producție, în special pentru rolul Chestiei”, o mână fără corp, în spatele căreia se ascunde un magician român: Victor Dorobanțu a devenit actor pe durata filmului.

Este debutul meu în actorie”, spune Dorobanțu. Nu știu ce să spun. Am fost șocat și încă sunt, pentru că acum, după ce a fost lansat spectacolul, a fost o explozie în mass-media și în televiziune, în toată lumea, despre cum a fost creat acest personaj.” Din câte am înțeles, statistic vorbind, a fost cea mai mare curiozitate în legătură cu acest serial”, adaugă el.

Fanii serialului vor trebui să mai aștepte puțin până la difuzarea sezonului 2, dar cel puțin succesul primului sezon le oferă pasionaților de călătorii un motiv în plus pentru a vizita România și a-i descoperi farmecul. Gotic sau nu.