• În „A Christmas Carol” de C. Dickens, cea mai repetată frază este „HUMBUG!”
  • Ziua a fost creată pentru a ne exprima frustrările, pentru scoate Scrooge-ul din noi toți
  • Statisticile arată că 3 din 10 români simt un stress accentuat în perioada  sărbatorilor

În perioada Crăciunului, unii dintre noi se pot simți singuri, iar alții pot simți presiunea de a face mai mult decât este posibil. De asemenea, așteptările pot fi prea mari. Așa că ziua de azi e una specială: se numește „HUMBUG DAY”. Ce presupune? Nu ai voie să te stresezi pentru Crăciun.

Care este principala cauză care creează stres de sărbători?

Constantin Cornea, psihoterapeut: „Magia Crăciunului o simțim ca atare. Este o sărbătoare extrem de important, iar în consecință, vrem să fie ceva la un nivel nemaipomenit tot timpul. Cumva pentru a compensa un an care a fost mai puțin bun.”

Ce pot face oamenii pentru a evita sau a ameliora stresul de sărbători?

„Având în vedere că în această perioadă, toată lumea aleargă ca să facă cele mai bune cadouri, apare o oboseală caracteristică Crăciunului, cred că aici intră și așteptările de la parteneri, gândindu-ne că ne vor oferi ceva minunat de sărbători, iar așteptările sunt nerealiste. Sunt anumite categorii care suferă în mod special în această perioadă: persoanele singure, persoanele care trec acum printr-o perioadă mai rea, divorț, au pe cineva drag bolnav, persoanele care nu au banii necesari pentru a-și petrece sărbătorile așa cum ar trebui, etc. Atunci, sfatul psihologului este să ne concentrăm pe ceea ce înseamnă Crăciunul cu adevărat”, a declarat Constantin Cornea, psihoterapeut, la Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și