- Acest studiu se alătură descoperirilor făcute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care atestă că o dietă bazată foarte mult pe carne poate dăuna sănătaţii
- Academicienii au descoperit că fiecare 70 de grame de carne roşie consumate zilnic cresc riscul bolilor de inimă cu 15% şi al diabetului cu 30%
- Motivul pentru care consumul de carne poate duce la astfel de boli este conţinutul de acizi graşi saturaţi, care duc la creşterea colesterolului
Consumul de carne creşte riscul unei persoane de a dezvolta boli de inimă, diabet, pneumonie şi alte boli grave, au descoperit cercetătorii, relatează The Guardian.
Există deja informaţii cu privire la consumul excesiv de carne roşie şi procesată, care creşte riscul de cancer intestinal. Însă cercetătorii britanici au descoperit că o dietă bazată pe carne poate duce la cele mai frecvente 25 de boli necanceroase, care duc la internarea oamenilor în spital.
Academicienii de la Universitatea Oxford au descoperit că persoanele care consumă de cel puţin trei ori pe săptămână carne roşie, carne procesată sau carne de pasăre, precum pui sau curcan, au un risc mai ridicat către aceste boli. Acest studiu se alătură descoperirilor făcute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care atestă că o dietă bazată foarte mult pe carne poate dăuna sănătaţii.
Studiul a concluzionat: „În medie, participanţii care au consumat carne în mod regulat (de trei sau mai multe ori pe săptămână) au avut mai multe probleme de sănătate decât participanţii care au consumat mai puţină carne”.
„Consumul mai mare de carne roşie neprelucrată şi carne procesată a fost asociat cu boli cardiace, pneumonie, boli diverticulare, polipi de colon şi diabate, iar consumul de carne de pasăre a fost asociat cu refluxul gastro-esofagian, gastrită, duodenită, boli ale vezicii biliare şi diabet”, se mai arată în studiu.
Academicienii au descoperit că fiecare 70 de grame de carne roşie consumate zilnic cresc riscul bolilor de inimă cu 15% şi al diabetului cu 30%. Motivul pentru care consumul de carne poate duce la astfel de boli este conţinutul de acizi graşi saturaţi, care duc la creşterea colesterolului.
Cu toate acestea, în mare parte, consumatorii de carne care erau supraponderali sau obezi prezentau aceste riscuri, iar riscul de a dezvolta o asemenea boală era mai crescut la persoanele cu un indice de masă corporală mai mare.
Totodată, consumul de carne reduce riscul anemiei şi deficitului de fier.