• Calitatea și durata somnului au scăzut în timpul pandemiei
  • 43% dintre tinerii români dorm insuficient
  • 60% se simt iritabili, anxioși și deprimați

Nopțile nedormite lasă urme adânci în sistemul tău imunitar. Iar acum, de când cu pandemia, insomnia este din ce în ce mai des întâlnită. O arată chiar și un studiu făcut de medicii de la noi.

Ce probleme de sănătate riscăm dacă nu dormim suficient

Potrivit unui studiu, 45% din populația lumii suferă de tulburări ale somnului. Pentru că nu se odihnesc suficient, oamenii tind să se confrunte cu insomnia, anxietatea sau depresia.

Pe lângă toate acestea, nerespectarea orarului de somn mai poate provoca și o mulțime de probleme medicale care pot încetini metabolismul și produce obezitate, un factor de risc pentru hipertensiune și probleme cardiovasculare.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Cât de important este somnul în viața unui om

Somnul este la fel de important precum mișcarea, hidratarea, și nutriția, care au un rol în buna funcționare a organismului.

Un somn corespunzător are nevoie de trei elemente. În primul rând, durata adică cel puțin șapte ore de somn pe noapte, pentru ca persoana să fie odihnită și alertă în ziua următoare.

Continuitatea este cel de-al doilea element, adică perioada de somn trebuie să fie fără fragmentare, iar ultimul se referă la profunzimea somnului.