• Studiul s-a concentrat pe Menin hipotalamică.
  • Hipotalamusul este o parte a creierului care acționează ca un mediator al îmbătrânirii fiziologice.
  • Pentru studiu, cercetătorii au creat șoareci knockout condițional, care au o activitate redusă a Menin.

Oamenii încearcă mereu diferite tehnici și suplimente pentru a combate semnele de îmbătrânire. Un nou studiu a sugerat acum că un simplu supliment ar putea reduce semnele de îmbătrânire la majoritatea persoanelor.

Studiul, publicat în jurnalul PLOS Biology, a constatat că pierderea unei proteine numite Menin ar putea fi responsabilă pentru procesul de îmbătrânire, iar un supliment alimentar de D-serină ar putea inversa acest lucru la șoareci.

Studiul s-a concentrat pe Menin hipotalamică. Hipotalamusul este o parte a creierului care acționează ca un mediator al îmbătrânirii fiziologice. Aceasta face acest lucru prin creșterea semnalării neuroinflamatorii în timp. Mai mult, inflamația încurajează mai multe procese legate de îmbătrânire, atât în creier, cât și la periferie.

Recomandări

SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA
VIAȚA DUPĂ EXIT POLL
MESAJUL LUI CIUCĂ
LASCONI ARE 18%

Noi speculăm că declinul expresiei Menin în hipotalamus odată cu vârsta poate fi unul dintre factorii determinanți ai îmbătrânirii, iar Menin poate fi proteina-cheie care conectează factorii genetici, inflamatori și metabolici ai îmbătrânirii. D-serina este un potențial terapeutic promițător pentru declinul cognitiv”, a declarat Lige Leng de la Universitatea Xiamen, Xiamen, China, și autorul studiului, potrivit SciTechDaily.

Pentru studiu, cercetătorii au creat șoareci knockout condițional, care au o activitate redusă a Menin. Reducerea Menin la șoarecii mai tineri a crescut neuroinflamarea hipotalamică, precum și fenotipurile legate de îmbătrânire, cum ar fi reducerea masei osoase și a grosimii pielii, declinul cognitiv și reducerea modestă a duratei de viață, a constatat studiul.

Mai mult, s-a constatat că pierderea Menin a indus și o scădere a nivelurilor de aminoacid D-serină. Un neurotransmițător, D-serina se găsește în soia, ouă, pește și nuci și este, de asemenea, disponibilă sub formă de supliment alimentar. Potrivit cercetătorilor, scăderea producției de aminoacid s-a datorat pierderii activității unei enzime.

Beneficii similare asupra cogniției, cu efecte asupra semnelor îmbătrânirii, ar putea fi observate prin administrarea timp de trei săptămâni a unui supliment alimentar cu D-serină.

Semnalizarea Menin din hipotalamusul ventromedial (VMH) a scăzut la șoarecii îmbătrâniți, ceea ce contribuie la fenotipurile de îmbătrânire sistemică și la deficitele cognitive. Efectele Menin asupra îmbătrânirii sunt mediate de modificări neuroinflamatorii și de semnalizarea căilor metabolice, însoțite de deficiența de serină în VMH, în timp ce restaurarea Menin în VMH a inversat fenotipurile legate de îmbătrânire”, a explicat Leng. Cu toate acestea, nu există studii dovedite care să susțină aceste afirmații.

Citește și:

  1. Cele cinci reguli simple pe care trebuie să le respecte copiii Madonnei: „Fiți fericiți cu ceea ce aveți”
  2. Care este instrumentul folosit de femeile indiene pentru a se apăra de agresorii sexuali
  3. Topul celor mai fericite țări din lume în 2023. Pe ce loc se află România