• În 2024, cele mai multe cereri de nume pentru copii sunt inspirate de Disney.
  • Un impact destul de major îl are și lansarea filmului Barbie, care a adus numeroase cereri.
  • În anul precedent, 37 de fete și 24 de băieți au fost numiți Ariel.

Bambi sare de unde nu te aștepți. Disney dă numele copiilor în 2024. Cel puțin asta este noul trend. SJ Strum, consultant pentru numele celor mici și Youtuber, spune că cele mai frecvente solicitări primite de la părinți sunt numele inspirate din personajele Disney.

Top nume pentru copii în 2024

În 2024 numele inspirate de Disney vor domina topul alegerilor în rândul viitorilor părinți. Minnie, Aurora, Esmeralda, Eric sau Flynn sunt câteva exemple inspirate din creațiile Disney, iar 37 de fete și 24 de băieți au fost numiți Ariel anul trecut. Și nu doar Disney e sursă de inspirație pentru părinți. Lansarea filmului Barbie anul acesta a adus o cerere mare pentru numele Ken în 2024. Sau Kenny, o versiune mai modernă. La fel și Margot este una dintre alegeri, după actrița principală din film, Margot Robbie.

Pe plan autohton, printre numele alese de români în 2022 se numără Pablo Escobar, Anasel-Boyka, Ambrosio sau Alonsso-Iovanovich pentru băieți. Și Eftarya, Debora-Naomy, Sheba, Sephora sau Fabriția pentru fete. Cu toate astea, în topul preferințelor au rămas numele românești, precum Andrei, Matei, Ștefan, Alexandru pentru băieți, și Maria, Sofia, Elena și Anastasia – pentru fete.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Citește și