• Trucurile populare pe rețelele de socializare par să producă rezultate uimitoare – dar nu toate funcționează cu adevărat.
  • Atunci când ștergeți pereții cu mopul, umiditatea rămasă se poate infiltra în pereți, creând un mediu perfect pentru ca impuritățile să crească și să se dezvolte, spune ea.
  • Ingredientele din dozele de rufe vor lăsa o peliculă lipicioasă pe podea, care va acționa ca un magnet natural de praf odată uscată.

Sezonul curățeniei de primăvară este în plină desfășurare și, odată cu el, #cleantok – comunitatea de curățenie TikTok, se dezvoltă rapid, scrie The Independent.

Trucurile populare pe rețelele de socializare par să producă rezultate uimitoare – dar nu toate funcționează cu adevărat. După cum se pare, unele ar putea provoca de fapt mai multe bătăi de cap decât merită – cu obiceiuri proaste care ies la suprafață printre cele bune.

Așadar, de ce ar trebui să ne ferim, în timp ce ne punem mănușile de cauciuc pentru a pregăti casa și grădina?

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Crearea bulelor în toaletă

Am văzut cu toții acele videoclipuri satisfăcătoare de pe TikTok prin care cineva folosește 100 de produse de curățare într-un singur vas de toaletă. Crearea unui afișaj cu efervescență de curcubeu de care Lush ar fi mândru”, spune Alison MacLean, care coordonează casele de prezentare la St. Modwen Homes.

Cu toate acestea, oricât de drăguț ar putea arăta, ea spune că amestecul mai multor produse de curățare poate fi foarte periculos – nu numai pentru suprafețele toaletei, ci și pentru persoana care creează amestecul.

Amestecarea acestor produse de curățare poate duce la crearea de gaze toxice care ar putea fi dăunătoare dacă sunt inhalate, așa că este mai sigur să vă limitați la un singur produs specific pentru fiecare curățare”, avertizează MacLean.

Curățați-vă pereții cu o bază de mop uscată

Un hack obișnuit pe care îl văd pe TikTok este acela că oamenii își folosesc mopurile pentru a-și curăța pereții„, notează MacLean. În timp ce acest hack la îndemână ar putea face ca ștergerea prafului să fie mai rapidă și mai eficientă, ar putea duce de fapt la umezeală și mucegai.”

Atunci când ștergeți pereții cu mopul, umiditatea rămasă se poate infiltra în pereți, creând un mediu perfect pentru ca impuritățile să crească și să se dezvolte, spune ea.

Acest lucru poate fi deosebit de răspândit în special în casele nou-construite, unde pereții sunt mai poroși, sau pe suprafețele tapițate. Așadar, dacă doriți să reduceți timpul de ștergere a prafului, cel mai bine este să folosiți o bază de mop uscat, mai degrabă decât una încărcată cu umiditate și produse – sau pur și simplu să investiți într-un ștergător de pene de școală veche!”

Utilizarea sucului de lămâie pentru a curăța suprafețele din baie

Ori de câte ori vedem pete de apă dură, acumulări de produse sau rugină pe suprafețele cromate din baie, de multe ori primul truc la care ne gândim este să folosim suc de lămâie pentru a le îndepărta”, spune MacLean.

Dar, acest lucru ar trebui folosit cu extremă precauție, deoarece aciditatea acestui hack proaspăt cu lămâie poate cauza unele probleme. Sucul de lămâie poate îndepărta stratul de protecție al cromului, ceea ce duce la desprindere, exfoliere și chiar ruginire – punându-vă într-o poziție mai proastă decât atunci când ați început.”

Folosirea capsulelor de rufe pentru a vă curăța podelele

Când vine vorba de curățarea podelelor, TikTok este plin de trucuri pentru a face ca acele gresie să devină strălucitoare”, notează MacLean. Una dintre cele mai populare metode este dizolvarea unei capsule de rufe în apa de la mop și folosirea acesteia ca detergent.”

După cum subliniază ea, capsulele de rufe sunt umplute în mod natural cu detergenți și enzime pentru a curăța hainele; ele nu sunt formulate pentru a fi folosite în altă parte.

Ingredientele din dozele de rufe vor lăsa o peliculă lipicioasă pe podea, care va acționa ca un magnet natural de praf odată uscată. Acestea fiind spuse, preparatul din capsulele de rufe ar putea să vă deterioreze podeaua, deoarece ar putea fi absorbit în materialul textil și reținut, ceea ce ar putea duce la apariția mucegaiului, a mucegaiului și a umezelii.”

Ea spune să rămâneți la un produs tradițional de curățare a podelelor pentru cele mai bune rezultate.

Utilizarea produselor pe bază de amoniac pentru a curăța mobilierul de exterior

Mobilierul de exterior din lemn, în special cel fabricat din salcâm sau eucalipt, necesită o curățare regulată pentru a se asigura că rămâne în condiții optime”, recomandă Andrew White de la Harbour Lifestyle, brand de lux pentru viața în aer liber.

Cu toate acestea, utilizarea unui tip greșit de detergent poate face ravagii asupra lemnului, provocând formarea de fisuri.”

White spune să evitați produsele care conțin amoniac – inclusiv unele produse de lustruire a mobilei de casă și detergenți pentru mai multe suprafețe nesperate – pentru a vă feri de daune inutile.

În schimb, folosiți un detergent de vase blând, apă caldă și o cârpă pentru a vă curăța în mod regulat mobila de exterior din lemn – și evitați cu orice preț spălarea sub presiune.”

Citește și