• Echilibrul dintre viața privată și cea personală este esențială pentru sănătate.
  • Motto-ul Spaniei: Nu trăiești pentru a munci. Muncești pentru a trăi.
  • Erin Parry: Principalele priorități ale oamenilor sunt familia, bunăstarea și călătoriile.

Tu cum îți faci timp pentru tine după job? Echilibrul dintre viața profesională și cea privată este considerat esențial pentru bunăstarea psihologică. Noua Zeelandă, Spania, Danemarca, Italia și Franța sunt țări cu politici bine stabilite pentru fiecare cetățean în acest sens. Ziua de lucru a acestor țări începe dimineața la 8 și se încheie la ora 16.

„Cred că e foarte important să ne cunoaștem limitele, să știm ce ne oferă energie și ce ne echilibrează. Ne dorim să avem rezultate, performanță profesională, dar nu putem opera pe modul battery-low. Trebuie să știm ce ne încarcă, de la hobby-urile pe care le avem până la oamenii de care ne înconjurăm, tehnici de meditație, timp petrecut în aer liber. Muzica este un element care mă încarcă și mă ajută foarte mult să mă relaxez”, a explicat Bianca Tudor, Elite Antreprenor, la Aleph News.

Noua Zeelandă conduce clasamentul Remote, cu 26 de săptămâni plătite de concediu de maternitate, stimulată de un salariu minim relativ ridicat, 32 de zile de concediu anual legal și un procent de minimum 80% de indemnizație de boală.

Recomandări

RUSIA EXECUTĂ PRIZONIERII
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
ACUZAȚII LA HOLLYWOOD
BURNETT E EMISAR ÎN UK
NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT

Spania ocupă locul al doilea în topul Remote Index, datorită unor beneficii precum cele 26 de zile de concediu anual legal. Potrivit datelor OCDE, angajații din Spania dedică cele mai multe ore din ziua lor pentru petrecerea timpului liber și îngrijire personală, cu excepția Italiei și Franței. Doar 2,5% lucrează foarte multe ore în cadrul unui loc de muncă plătit.

Citește și